Θ. Ζεμπίλης από Κύμη: Με το "Μουσείο της Αρέθουσας" πραγματοποιήσαμε το όραμα της κ. Έφης Σαπουνά Σακελλαράκη! - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θ. Ζεμπίλης από Κύμη: Με το "Μουσείο της Αρέθουσας" πραγματοποιήσαμε το όραμα της κ. Έφης Σαπουνά Σακελλαράκη!

Θ. Ζεμπίλης από Κύμη: Με το "Μουσείο της Αρέθουσας" πραγματοποιήσαμε το όραμα της κ. Έφης Σαπουνά Σακελλαράκη!

Στην τελετή αναγόρευσης σε επίτιμη δημότη του Δήμου Κύμης Αλιβερίου της αρχαιολόγου κ. Έφης Σαπουνά Σακελλαράκη, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Κύμη, παρέστη ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Θανάσης Ζεμπίλης. 
Ο κ. Ζεμπίλης αναφέρθηκε στο πλούσιο μουσειακό και ανασκαφικό έργο της τιμώμενης αρχαιολόγου, κατά το διάστημα των 16 ετών που υπηρέτησε ως προϊσταμένη την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας. Μάλιστα, ο κ. Ζεμπίλης αποκάλυψε, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ότι το Νέο Μουσείο Εύβοιας "Αρέθουσα" ήταν πρόταση της κ. Σαπουνά Σακελλαράκη. «Ως γνωστό το Μουσείο της Αρέθουσας αποτέλεσε πρωταρχικό μου μέλημα ως δημάρχου Χαλκιδέων. Έτσι, με τον τρόπο αυτό πραγματοποιήσαμε ένα όραμα της κ. Σαπουνά Σακελλαράκη. Και σήμερα όλοι μας καμαρώνουμε για το διαχρονικό μουσείο της Εύβοιας, που αποτελεί την "ναυαρχίδα" της πολιτιστικής Εύβοιας», τόνισε ο κ. Ζεμπίλης. 
Επίσης, ο Βουλευτής Εύβοιας ανέφερε ότι μεταξύ των εκθεμάτων του Μουσείου είναι και ένα εύρημα της κ. Σακελλαράκη, το "σύμπλεγμα του Ηρακλή με το λιοντάρι" από τους Ωρεούς. 
Τέλος, ο κ. Ζεμπίλης συγχάρηκε τον δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου κ. Νίκο Μπαράκο και την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Οξυλίθου κ. Κλαίρη Κατσαρή για την απόδοση της οφειλόμενης τιμής στην κ. Έφη Σαπουνά Σακελλαράκη". (Περιλαμβάνεται φωτό από το εργοτάξιο της Αρέθουσας, το οποίο ο κ. Ζεμπίλης είχε επισκεφθεί ως δήμαρχος Χαλκιδέων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages