Ο Εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Επέτειος της Εθνικής Εορτής στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Επέτειος της Εθνικής Εορτής στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Ο Εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Επέτειος της Εθνικής Εορτής στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος 

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου, Κων/νος Κούκουρας.

Με την πρέπουσα επισημότητα εορτάστηκε, κατά το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου 2025, η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Εθνική Εορτή της Επαναστάσεως του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος. 

Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς, κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, συμμετεχόντων πολλών Κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας και παρεπιδήμων.

Το πρωί της Τρίτης 25 Μαρτίου 2025, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον ίδιο Ιερό Ναό, όπου χοροστάτησε κατά την διάρκεια της ι. ακολουθίας του Όρθρου και στη συνέχεια ετέλεσε την Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από Κληρικούς της πόλεως, εκ των οποίων ο ιεροκήρυκας αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης κήρυξε τον θείο λόγο. 
Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε, ενώπιον των Αρχών του Τόπου και του Λαού, στη Δοξολογία για την Εθνική Εορτή, στην Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώον και εν συνεχεία παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Παραλία Χαλκίδος. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του ΓΕΛ Κανήθου κ. Αμαλία Κοτσαλά-Καραγκούνη.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος αφήχθη στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Κανήθου και προεξήρχε στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Ευαγγελιστρίας Θεομήτορος, στους δρόμους της συνοικίας Κανήθου, με συλλιτανευτές Κληρικούς της Χαλκίδος και εκ της γειτονικής Ι. Μητροπόλεως Θηβών, την φιλαρμονική του Δήμου Χαλκιδέων, δεκάδες ευλαβών ενοριτών και προσκυνητών, με προεξάρχοντες τα παιδιά και τους νέους που απάρτιζαν τμήματα σχολικών μονάδων, ομίλους με παραδοσιακές ενδυμασίες, το σύνολο των ιεροπαίδων και τις χορωδίες των ιεροψαλτών.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages