Θ. Zεμπίλης στη Βουλή: Το πακέτο των 87,3 εκατ.ευρώ θα αφήσει πίσω του μεγάλα έργα υποδομών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θ. Zεμπίλης στη Βουλή: Το πακέτο των 87,3 εκατ.ευρώ θα αφήσει πίσω του μεγάλα έργα υποδομών

Zεμπίλης στη Βουλή: Το πακέτο των 87,3 εκατ.ευρώ θα αφήσει πίσω του μεγάλα έργα υποδομών και ολοκληρωμένες οδικές παρεμβάσεις στη Β.Εύβοια (βίντεο)
 
Για το πολυδύναμο Σ/Ν του Υπουργείου Εσωτερικών, που περιλαμβάνει πολλές ευεργετικές διατάξεις για την αυτοδιοίκηση, μίλησε χθες βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης. Μεταξύ άλλων ανέφερε:…."Στο επίπεδο της Περιφερειακής διοίκησης με το παρόν ΣΝ επιταχύνεται και απλοποιείται η διαδικασία υλοποίησης έργων αποκατάστασης από θεομηνίες, ενώ δίνεται η δυνατότητα σύστασης επιτροπής με τη συμμετοχή επιστημόνων για την διαμόρφωση και επιστημονική τεκμηρίωση πολιτικών διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων.
 Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με τα νέα δεδομένα απαιτούνται άρτιες μελέτες και σχέδια που να στηρίζονται σε πρωτότυπες αναλύσεις των τοπικών συνθηκών και να εξειδικεύουν τους νέους κινδύνους, που εγκυμονεί η επελαύνουσα κλιματική κρίση. 
Στον τόπο μου, την ανάγκη ενός τέτοιου σχεδιασμού την συνειδητοποιήσαμε στις πλημμύρες του Λήλαντα και πέρυσι της Βόρειας Εύβοιας. 
Σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώσαμε ότι ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός στηριζόταν σε ξεπερασμένα μοντέλα και σε μη ρεαλιστικές υποθέσεις. 
Χρειαζόμαστε, συνεπώς, επικαιροποιημένα σχέδια κινδύνων πλημμύρας, ιδιαίτερα σε περιοχές με ιδιόμορφο Γεωδυναμικό καθεστώς. Αντίστοιχα όμως η κλιματική κρίση αλλάζει τα δεδομένα και ως προς τις τεχνικές προδιαγραφές στο τομέα των αποκαταστάσεων των υποδομών.
 Απαιτούνται, πλέον, έργα με διαστασιολόγηση ικανή να ανταποκριθεί στην ένταση των φαινομένων. Μετά τις περσινές πλημμύρες στην Κεντρική Ελλάδα με παρεμβάσεις μου ζήτησα δίκαιο μερίδιο και για τις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας από το πακέτο των κοινοτικών πόρων, που εξασφάλισε ο Πρωθυπουργός από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είμαι σήμερα ιδιαίτερα ικανοποιημένος ότι από το πακέτο των 900 εκ.ευρώ για τα οδικά έργα η Β.Εύβοια θα λάβει το 9,5%. 
Έτσι, κατά το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθούν έργα αποκαταστάσεων από τις θεομηνίες συνολικού προϋπολογισμού 87.300.000 ευρώ. 
Είναι μάλιστα σημαντικό ότι από την αρχική πρόβλεψη των 75.000.000 ευρώ προστέθηκαν επιπλέον 12.300.000 ευρώ. Ειδικότερα, 44.400.000 ευρώ θα διατεθούν για τον δήμο Ιστιαίας Αιδηψού με 39 θέσεις παρέμβασης και 42.900.000 για τον δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας με 16 σημεία επέμβασης. 
Και βέβαια, όπως είχα ζητήσει το πακέτο αυτό θα πιάσει τόπο και θα αφήσει πίσω του ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και μεγάλα έργα υποδομών. Έργα που θα ενισχύουν την ανθεκτικότητα και θα βελτιώνουν την προσβασιμότητα της περιοχής. Έργα που θα συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, όπως ο οδικός άξονας Λίμνη Αιδηψός, ο άξονας Ροβιές Βουτάς Ιστιαία, αλλά και οι συνδετήριοι οδοί"…..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages