Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Μαρμάρου “MARMOMAC” - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Μαρμάρου “MARMOMAC”

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Μαρμάρου “MARMOMAC”

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση “MARMOMAC”, τη σημαντικότερη παγκόσμια έκθεση αφιερωμένη σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής μαρμάρου και φυσικής πέτρας από το λατομείο έως το μεταποιημένο προϊόν. 
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στη Βερόνα της Ιταλίας, από τις 24 έως τις 27 Σε-πτεμβρίου 2024. Η παρουσία της Περιφέρειας αποτέλεσε σημαντικό βήμα για την προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας και των εξαγωγικών δυνατοτήτων της βιομηχανίας μαρμάρου και φυσικής πέτρας.
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που εκπροσωπήθηκε από τον Περι-φερειακό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εύβοιας Ευάγγελο Βαβουλιώτη, συμμετείχε με περίπτερο 40 τ.μ., στο οποίο φιλοξενήθηκαν 4 επιχειρήσεις από τη Στερεά Ελλάδα που δραστηριοποιούνται κυρίως στον κλάδο του μαρμάρου και της φυσικής πέτρας. 
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επα-φή με νέους προμηθευτές, να εξερευνήσουν καινοτόμες μελλοντικές τάσεις της αγοράς και να ενημερωθούν για εξειδικευμένες λύσεις και προτάσεις του κλάδου. Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε διεθνείς αγοραστές, ανοίγοντας νέους δρόμους για μελλοντικές συνεργασίες και δικτυώ-σεις.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Γαλάνης δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή μας στη Διεθνή Έκθεση MARMOMAC αποτελεί ση-μαντικό ορόσημο για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στον κατασκευαστικό κλά-δο. 
Οι επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τον πλούτο των φυσικών πό-ρων της περιοχής μας και ιδιαίτερα τα εξαιρετικής ποιότητας μάρμαρα από τη διαδι-κασία της εξόρυξής τους έως τις τεχνολογικές και σχεδιαστικές εφαρμογές τους. Οι επιχειρήσεις μας απέδειξαν για άλλη μια φορά την ικανότητά τους να ανταγωνίζο-νται σε διεθνές επίπεδο, και εμείς, ως Περιφέρεια, είμαστε δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας και ανάπτυξης».
Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Ευάγγελος Βαβουλιώτης, ο οποίος εξέφρα-σε την ικανοποίηση του για την πρώτη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλά-δας στη συγκεκριμένη έκθεση δήλωσε: «Με τη φετινή μας συμμετοχή στη Διεθνή αυτή έκθεση έγινε μία ακόμα προσπάθεια να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις της Περι-φέρειάς μας που δραστηριοποιούνται στο μάρμαρο και τη φυσική πέτρα. Οι συμ-μετέχουσες επιχειρήσεις αξιοποίησαν την υψηλή επισκεψιμότητα της έκθεσης και ανέπτυξαν νέα δίκτυα επικοινωνίας. Προσβλέπουμε συνεχώς στη δημιουργία νέων ευκαιριών και προοπτικών για εξαγωγές και διεθνείς συνεργασίες, ενώ παράλληλα ενισχύουμε την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages