Eγκαινιασμός Καθολικού της Ι. Μονής Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Παλιούρα, Ευβοίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Eγκαινιασμός Καθολικού της Ι. Μονής Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Παλιούρα, Ευβοίας

Eγκαινιασμός Καθολικού της Ι. Μονής Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Παλιούρα, Ευβοίας

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ψαθέρης, Κωνσταντίνος Κούκουρας

Με λαμπρότητα ετελέσθη ο εγκαινιασμός του Καθολικού της Ι. Μονής Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Παλιούρα, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.

Ο Σεβασμιώτατος προσήλθε στην Ιερά Μονή, χοροστάτησε στον όρθρο, τέλεσε την ακολουθία των εγκαινίων και την, μετ’ αυτά, Θεία Λειτουργία, κατά την οποία πλήθος πιστών συμμετείχε στο Κοινό Ποτήριο.

Κατά την διάρκεια της τελετής ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε εναργώς τα τελούμενα στο πολυπληθές ποίμνιο, το οποίο είχε από νωρίς κατακλύσει τόσο το καθολικό όσο και τους εξωτερικούς χώρους της Μονής, ώστε να συμμετάσχει στη μοναδική αυτή ιερουργία για το Μοναστήρι. Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε, ως ανάμνηση της ευσήμου αυτής ημέρας, στην Ι. Μονή ένα θυμιατό, ενώ η Γερόντισσα Μαριάμ τον ευχαρίστησε και του προσέφερε μια ξυλόγλυπτη εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης.

Την επιμέλεια και την ευθύνη των εγκαινίων είχε ο πρεσβ.  Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης-εφημέριος του Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε μοναστηριακή δοχή και τράπεζα από τις μοναχές και τις εθελόντριες της Ι. Μονής προς όλους τους προσκυνητές.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages