Έναρξη Ομάδων Συμβουλευτικής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Έναρξη Ομάδων Συμβουλευτικής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Έναρξη Ομάδων Συμβουλευτικής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος 

ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Οι Βιωματικές Ομάδες Συμβουλευτικής της Σχολής Γονέων της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (οι οποίες λειτουργούν με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και τη συνεχή μέριμνα του Συμβούλου οικογένειας κ. Αναστασίου Χαρμαντά για 22 και πλέον χρόνια) συνεχίζουν το έργο τους για το σχολικό έτος 2024-2025 ως εξής:

Οι γονείς που έχουν εγγραφεί και άρχισαν να παρακολουθούν από τον περασμένο Απρίλιο, συνεχίζουν στις ίδιες ομάδες, στη Χαλκίδα και στη Ν. Αρτάκη.

Θα συγκροτηθούν νέες ομάδες γονέων με παιδιά:

α) Νηπιακής ηλικίας,

β) Σχολικής ηλικίας,

γ) Εφηβικής ηλικίας

δ) Μικτά τμήματα

ε) Τμήματα γονέων παιδιών με ειδικές ικανότητες.

στ) ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΝΕΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ

ζ) Ομάδες γονέων διδασκαλίας εξ αποστάσεως.

Στις βιωματικές ομάδες συμβουλευτικής γονέων διδάσκουν παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, ειδικοί στην ψυχοδυναμική της οικογένειας, συνεργάτες εθελοντές της Iεράς Mητροπόλεως, είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως.

Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΩΤΟΤΥΠΙΩΝ, ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Οι συναντήσεις των βιωματικών ομάδων της Σχολής Γονέων της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος πραγματοποιούνται πρωί ή απόγευμα ανάλογα με τις δυνατότητες των γονέων.

ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ‘Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ:

α) στην Κοινωνική Υπηρεσία της Ι. Μητροπόλεως, στο τηλέφωνο 22210-76987 (από τις 10π.μ. μέχρι τις 4μ.μ.)

β) Στο e-mail: xarmantas@yahoo.gr

Η προετοιμασία της γονεϊκότητας αποτελεί τη βάση της επιτυχίας της οικογένειας. Η γονεϊκότητα είναι ο υπέροχος ρόλος που αλλάζει ριζικά τη ζωή των ανθρώπων και παράλληλα προετοιμάζει ευλογημένους και ευτυχισμένους ενήλικες.

Η υγιής συντροφική σχέση προϋποθέτει ένα υγιή γάμο και ο υγιής γάμος υπεύθυνη γονεϊκότητα, το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια την προστασία της οικογένειας, αναφερόμενος στη σημασία του γάμου τονίζει: «Ο Γάμος είναι το άθλημα της αγάπης. H αγάπη επιβάλλει να είναι ο ένας η χαρά του άλλου και δεν δικαιώνει καμία τάση επιβολής και κυριαρχίας του ενός επί του άλλου. Η αγάπη είναι οδός θυσίας. Έξοδος από το εγώ, άνοιγμα στο εσύ. Η αγάπη μετριέται με το ό,τι θυσιάζει κανείς για χάρη της».

Η παιδαγωγική των νέων ζευγαριών, των γονέων, με Θεολογική και εκκλησιαστική κατεύθυνση μπορεί να επιδράσει αγιαστικά στους νέους καρπούς τα παιδιά τους. Να τους εδραιώσει την πίστη, την αγάπη, την ταπείνωση, τη συγχωρητικότητα, και την ειρήνη στην καρδιά τους.

Οι βιωματικές ομάδες της Σχολής Γονέων απευθύνονται σε όλους τους γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να είναι ευτυχισμένα και παραγωγικά στη ζωή τους.

Για την επιτυχία αυτού του τόσο σημαντικού κοινωνικού στόχου, είναι απαραίτητη η καλλιέργεια καλών σχέσεων ανάμεσα σε όλα τα μέλη της οικογένειας, βασισμένες στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, στην αμοιβαία εκτίμηση και τον αλληλοσεβασμό.

Η συμβουλευτική γονέων προετοιμάζει τα νέα ζευγάρια να γίνουν υπεύθυνοι γονείς, εδραιώνει τη συντροφική-συζυγική τους σχέση, συμβάλλει αποτελεσματικά στη βελτίωση των σχέσεων μέσα στην οικογένεια, προσφέροντας γνώσεις στους γονείς, ικανοποιώντας τις ανάγκες των παιδιών σε κάθε ηλικιακό στάδιο, καλλιεργώντας τους δεξιότητες διανθρώπινων σχέσεων και καλής επικοινωνίας, ενθαρρύνοντάς τους να συμμετέχουν σε δραστηριότητες του σχολείου.

Σήμερα η κοινωνία έχει γίνει περισσότερο πολύπλοκη και απρόσωπη., τα παιδιά και οι σύντροφοι στα πλαίσια της οικογένειας έχουν μεγάλη ανάγκη από επικοινωνία και από κάλυψη συναισθηματικών αναγκών.

Η οικογένεια σε συνεργασία με το σχολείο, έχουν το δύσκολο ρόλο σήμερα να δώσουν πυξίδα ζωής και νόημα ζωής. Αυτό θα επιτευχθεί σε ένα ασφαλές οικογενειακό πλαίσιο όπου αναγνωρίζονται οι ανάγκες του κάθε μέλους- παιδιών και ενηλίκων- και υπάρχουν στόχοι και εξέλιξη για όλους.

 ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages