Αναφορά του Συμεών Κεδίκογλου για την Κατάργηση του Τμήματος Γ΄ Λυκείου Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Γυμνάσιο και Αγίας Άννας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αναφορά του Συμεών Κεδίκογλου για την Κατάργηση του Τμήματος Γ΄ Λυκείου Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Γυμνάσιο και Αγίας Άννας

Ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Συμεών Κεδίκογλου, με Αναφορά που καταθέτει, φέρνει άμεσα στη Βουλή την επιστολή διαμαρτυρίας του Διευθυντή του Γυμνασίου και Λ.Τ. Αγίας Άννας για την άδικη κατάργηση τμήματος Γ΄ Λυκείου Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών.  

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

 Για τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

 Θέμα: «Επιστολή του Διευθυντή του Γυμνασίου και Λ.Τ. Αγίας Άννας για την άδικη κατάργηση τμήματος Γ΄ Λυκείου Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών»

Ο Βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου καταθέτει ως Αναφορά, σύμφωνα με το άρθρο 125 ΚτΒ, για τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, την Επιστολή (Αρ. Πρωτ. 442, 03/10/2024) του του Διευθυντή του Γυμνασίου και Λ.Τ. Αγίας Άννας (Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας), κου Ν. Σκομπρή, σχετικά με την άδικη κατάργηση τμήματος Γ΄ Λυκείου Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών στο εν λόγω σχολείο.                   
                                                                                                              
Στην επιστολή του, ο Διευθυντής τονίζει ότι το συγκεκριμένο τμήμα δεν εγκρίθηκε από το Υπουργείο (Αρ. Πρωτ. 101210/Δ2, 06/09/2024), μολονότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας είχε εγκαίρως λάβει θετική σχετική απόφαση για τη λειτουργία του, στις 22/07/2024. Επίσης, υπογραμμίζει ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου θεωρεί την απόφαση ακατανόητη, αφού θα επηρεάσει αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου συνολικά, ενώ θα προκαλέσει μεγάλη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία στη μαθήτρια του τμήματος. Συγκεκριμένα, θα υποχρεωθεί να αλλάξει σχολικό περιβάλλον, κατά την περίοδο προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και να διανύει καθημερινά 34 χιλιόμετρα προς και από το ΓΕΛ Μαντουδίου. 

Για τους λόγους αυτούς, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων ζητούν την τροποποίηση της σχετικής απόφασης του Υπουργείου, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος Γ΄ Λυκείου Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Γυμνάσιο και Λ.Τ. Αγίας Άννας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages