Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Ενορία Αμφιθέας - Εγκατάσταση Νέου Εφημερίου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Ενορία Αμφιθέας - Εγκατάσταση Νέου Εφημερίου

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Ενορία Αμφιθέας - Εγκατάσταση  Νέου Εφημερίου 

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Αμφιθέας Διρφύων, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία με συνιερουργούς τους αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, Ραφαήλ Σίδερη εκ της Ι. Μητροπόλεως Ιταλίας, τον πρωτοπρεσβ. Εμμανουήλ Βιολάκη-εφημέριο της Ενορίας Αγ. Γεωργίου Πεισσώνα και Αρχιερατικό Επίτροπο Διρφύων, τον ιερομόν. Αγαθόνικο Καραντζή και τον αρχιδιάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς, ερμηνεύοντας την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή (Λουκ. η΄ 4-15), ενώ, κλείνοντας, ευχαρίστησε τους εξ Αμφιθέας ομογενείς, που συνδράμουν δυναμικά τα έργα της γεννέτειράς τους Ενορίας και παρουσίασε τον νέο εφημέριο της Ενορίας π. Αγαθόνικο και αφού αναφέρθηκε στην ευσέβειά του, προέτρεψε τους ενορίτες να τον αγκαλιάσουν και να τον στηρίζουν, ώστε να καρποφορήσει η εκκλησιαστική τους κοινότητα.

 Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας η εκκλησιαστικοί επίτροποι παρέθεσαν πρωινό στον Σεβασμιώτατο και στους συλλειτουργούς του στο πνευματικό κέντρο-λαογραφικό μουσείο και κατόπιν ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τον συνταξιούχο εφημέριο της Ενορίας π. Κωνσταντίνο Σίδερη στην οικία του.

ΕΚ ΤΗΣ  ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages