Μητροπολίτης Χαλκίδος: Η Αγάπη Μετριέται με ότι Θυσιάζει Κανείς για Χάρη της - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μητροπολίτης Χαλκίδος: Η Αγάπη Μετριέται με ότι Θυσιάζει Κανείς για Χάρη της

Μητροπολίτης Χαλκίδος: Η Αγάπη Μετριέται με ότι Θυσιάζει Κανείς για Χάρη της 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Τούσης

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπι Ευβοίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον αρχιμ. Χρυσόστομο Καλύβα-ιεροκήρυκα, τον πρωτοπρεσβ. Ιωάννη Μάρκου-πρωθιερέα του Ι. Προσκυνήματος και τον αρχιδιάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο ιεροκήρυκας π. Χρυσόστομος ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου περί του Ιερού Μυστηρίου του Γάμου, όπου, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο γάμος είναι το άθλημα της αγάπης! Και η αγάπη επιβάλλει ο ένας να είναι η χαρά του άλλου και δεν δικαιώνει καμμία τάση επιβολής και κυριαρχίας του ενός επί του άλλου! Η αγάπη είναι οδός θυσίας! Έξοδος από το εγώ, άνοιγμα στο εσύ! Η αγάπη μετριέται με ό,τι θυσιάζει κάνεις για χάρη της, ακόμη και την ίδια την αγάπη, σε αντίθεση με τον εγωισμό που δεν αναγνωρίζει στον άλλο το δικαίωμα να ζει αν δεν ζει για αυτόν!». Μπορείτε να διαβάσετε την Εγκύκλιο, επιλέγοντας το συνημμένο στη δημοσίευση pdf αρχείο.

Λίγο πριν το «Δι’ ευχών…» ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε σε όλους τους προσκυνητές και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, απ’ όπου αναμεταδόθηκε απευθείας το σύνολο των ιερών ακολουθιών, ευχήθηκε ο Όσιος Ιωάννης να είναι βοηθός τους και μόνιμος συμπαραστάτης τους.

 ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Imx Egkyklios 147 by Vagelis Moutoupas on Scribd



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages