Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των «Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Απασχολουμένων στην Εταιρία ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟ Α.Μ.Ε.» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των «Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Απασχολουμένων στην Εταιρία ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟ Α.Μ.Ε.»

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των «Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Απασχολουμένων 
στην Εταιρία ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟ Α.Μ.Ε.»

Η παράταξη Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση στεκόμαστε στο πλευρό των «Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Απασχολουμένων στην Εταιρία ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟ Α.Μ.Ε.» και δεσμευόμαστε να προωθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν κινητοποιήσεις λόγω της συγχώνευσης της εταιρίας «ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟ» με την μεταλλευτική εταιρία «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΜΟΝ/ΠΗ Α.Ε.» και της απόφασης της εταιρείας η μεταφορά του βωξίτη να γίνεται στην Ιτέα και όχι στο εργοστάσιο στον Άγιο Νικόλαο στο Δίστομο (από την Ιτέα μεταφέρεται με καράβι στο εργοστάσιο του Αλουμινίου).
Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές εδώ και τέσσερις μήνες έχουν δει το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά (κατά 65%) μετά τις αλλαγές που τους επιβλήθηκαν, με συνέπεια να τίθεται πλέον ζήτημα βιωσιμότητας των ίδιων και των οικογενειών τους. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο τα χρήματα να μην φτάνουν ούτε για να καλυφθούν οι φθορές και οι βλάβες των φορτηγών τους.

Στην κατεύθυνση εύρεσης λύσης κοινής αποδοχής οι εργαζόμενοι είχαν επανειλημμένες επαφές  με εκπροσώπους του ομίλου, καταγγέλλοντας εμπαιγμό από την πλευρά τους. Δυστυχώς οι απεργιακές κινητοποιήσεις για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους απέναντι στην εταιρία που έχει σκοπό την εκδίωξή τους, αφήνοντας στο δρόμο πάνω από 50 οικογένειες είναι μονόδρομος.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών της περιοχής μας που στηρίζουν για πάνω από 40 χρόνια την τοπική μας οικονομία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages