Ερώτηση Κατερίνας Καζάνη σχετικά με την καθυστέρηση στην έναρξη των έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Β. Εύβοιας. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ερώτηση Κατερίνας Καζάνη σχετικά με την καθυστέρηση στην έναρξη των έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Β. Εύβοιας.

Ακόμα το Υπουργείο ψάχνει χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου που είχε πληγεί από τις πλημμύρες στην Β. Εύβοια»

Στις 30 Αυγούστου η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Κατερίνα Καζάνη κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την καθυστέρηση στην έναρξη των έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου στους πληγέντες από της περσινές πλημμύρες δήμους της Β. Εύβοιας. 
Στην ερώτησή της, η βουλευτής αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Υπουργού κου Σταϊκούρα και του υφυπουργού σε θέματα υποδομών κύριο Ταχιάο, στις 22 Μαρτίου 2024 στην Β. Εύβοια.
 Κατά την επίσκεψη αυτή, ο Υπουργός δήλωσε ότι τα απαραίτητα έργα υποδομών προς αποκατάσταση των βλαβών στο οδικό́ δίκτυο της περιοχής θα ξεκινούσαν εντός του καλοκαιριού́. Το καλοκαίρι πέρασε, είμαστε πλέον στον Οκτώβρη, και τα έργα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει. 

Στις 26 Σεπτεμβρίου η κα Καζάνη έλαβε απάντηση από το Υπουργείο σύμφωνα με την οποία, ακόμα, δεν έχει βρεθεί χρηματοδότηση για το έργο. Αφού βρεθεί κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, θα ακολουθήσει διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη των Αναδόχων για την κατασκευή́ των έργων. Είναι κατανοητό ότι θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να ολοκληρωθούν οι ανωτέρω διαδικασίες.

 Είμαστε στην αρχή του χειμώνα, και σύντομα οι κάτοικοι της Β. Εύβοιας θα είναι υποχρεωμένοι, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, να χρησιμοποιούν το επικίνδυνο οδικό δίκτυο για τις μετακινήσεις τους. 

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση μοιράζει διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις που αθετεί. Εμπαίζει τους κατοίκους και αδιαφορεί για τις ανάγκες τους, ακόμα και όταν αυτές αφορούν ζητήματα ασφαλείας.

Η κα Καζάνη δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να πιέζει μέσω των παρεμβάσεών της προς επίσπευση των διαδικασιών ώστε οι κάτοικοι της Β. Εύβοιας να έχουν το βιοτικό επίπεδο που τους αξίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages