Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την πρώτη ένταξη έργου Πολιτισμού στο νέο ΕΣΠΑ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την πρώτη ένταξη έργου Πολιτισμού στο νέο ΕΣΠΑ

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την πρώτη ένταξη έργου Πολιτισμού στο νέο ΕΣΠΑ

Χρηματοδότηση 406.750€ για την ολοκλήρωση της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας
 
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του πρώτου έργου Πολιτισμού στο Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027». Πρόκειται για το έργο: «Εμπλουτισμός της μόνιμης έκθεσης (αίθουσα Α') του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας - Ολοκλήρωση».

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας βρίσκεται εντός του Αρχαιολογικού Χώρου του Κάστρου Λαμίας και στεγάζεται στο επίμηκες κτήριο του οθωνικού στρατώνα, ο οποίος αναστηλώθηκε από το Δήμο Λαμιέων στο τέλος της δεκαετίας του 1980.

Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου λειτουργεί από το 1994 στον πρώτο όροφο του κτηρίου και το αρχικό έργο εμπλουτισμού της μόνιμης έκθεσης χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 958.500 ευρώ και έχει φορέα υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας & Ευρυτανίας και την Διεύθυνση Μελετών & Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων.

Το νέο έργο που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027», έχει αρχικό προϋπολογισμό ύψους 406.750 ευρώ και περιλαμβάνει τα ακόλουθα υποέργα:
1. Αισθητική αναβάθμιση της Αίθουσας Α'. Αποκατάσταση και αντικατάσταση ξύλινων στοιχείων (παράθυρα, θύρες, ζευκτά οροφής, δάπεδο) στην αίθουσα Α, στον προθάλαμο της αίθουσας και στην κλίμακα ανόδου, εκπόνηση μελέτης εκθεσιακής στήριξης ευρημάτων, συντήρηση και εκθεσιακή στήριξη των ευρημάτων εντός των προθηκών της μόνιμης έκθεσης, ενημερωτικά φυλλάδια και σε γραφή Braille.

2. Εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων προθηκών της μόνιμης έκθεσης του αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε παραγωγικά με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και με τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων για την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας. Πρώτο μας βήμα στη νέα Προγραμματική περίοδο και πρώτο έργο Πολιτισμού που εντάσσεται στο νέο μας ΕΣΠΑ, είναι η ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας.

»Μετά το αρχικό έργο εμπλουτισμού της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας, εξασφαλίσαμε νέα χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας μας για την αισθητική αναβάθμιση της αίθουσας και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων προθηκών. Είμαστε βέβαιοι για την άρτια υλοποίηση του έργου από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας και ανυπομονούμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα και να το χαρούμε μαζί με όλους τους συμπολίτες μας». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages