ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΖΑΝΗ - Να δείξει, επιτέλους, η Κυβέρνηση τη στοιχειώδη στήριξή της στους πολίτες της Εύβοιας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΖΑΝΗ - Να δείξει, επιτέλους, η Κυβέρνηση τη στοιχειώδη στήριξή της στους πολίτες της Εύβοιας

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΖΑΝΗ - Να δείξει, επιτέλους, η Κυβέρνηση τη στοιχειώδη στήριξή της στους πολίτες της Εύβοιας

Τον λόγο έλαβε η βουλευτής Κατερίνα Καζάνη, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, απλοποίηση διαδικασιών, χρήση τεχνητής νοημοσύνης και διατάξεις για τη λειτουργία του ν.π.δ.δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο»». 
Η κα Καζάνη, ξεκινώντας την ομιλία της, ανέφερε, σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ότι δεν ολοκληρώνει το Κτηματολόγιο, παρά τερματίζει βίαια και απότομα την διαδικασία της κτηματογράφησης, ενώ επισήμανε ότι το Υπουργείο εισάγει μια μέθοδο ανάρτησης αμφισβητήσιμων εγγραφών και δεδομένων. 
Η βουλευτής ανέφερε ότι με τον τρόπο αυτό «Η Κυβέρνηση, θέτει σε κίνδυνο την εκταμίευση των επόμενων πληρωμών (του Ταμείου Ανάκαμψης), έρχεται σε αντίθεση με την αρχική φιλοσοφία του Κτηματολογίου και δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου στους πολίτες. Και όλα αυτά, με τα πρώτα μόλις άρθρα του νομοσχεδίου». Ειδική μνεία έκανε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο άρθρο 14 του νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται στους δήμους να διατηρήσουν  το έγχαρτο αρχείο του υποθηκοφυλακείου, μετά την ψηφιοποίησή του, σε αρχειοφυλακείο, χωρίς όμως να καλύπτονται οι ανάγκες στέγασης και στελέχωσης της νέας υπηρεσίας.
Η Ευβοιώτισσα βουλευτής αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περίπτωση του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, όπου το υποθηκοφυλακείο έχει παύσει τη λειτουργία του, και ενώ η Κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι η ψηφιοποίηση του αρχείου θα είχε ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, ακόμα δεν υπάρχει ακριβές  χρονοδιάγραμμα του έργου. 
Η κα Καζάνη, στην ομιλία της, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων και υποβαθμίσεων σχολικών μονάδων, που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση τις τελευταίες εβδομάδες. 
Η βουλευτής επεσήμανε ότι «Σχολεία υποβαθμίζονται, ακόμα και σε μονοθέσια, για μόλις έναν μαθητή», ότι «ακόμα και 28 μαθητές στριμώχνονται σε μια αίθουσα» και ότι μαθητές της Γ’ Λυκείου αναγκάζονται να αλλάξουν σχολείο «επειδή καταργείται το τμήμα προσανατολισμού τους». 
Η κα Καζάνη κλείνοντας την ομιλία της τόνισε ότι η Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, δεν έλαβε υπόψιν τις ειδικές ανάγκες της Εύβοιας και ζήτησε από τους αρμόδιους να λάβουν υπόψιν τους τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ευβοιώτες μαθητές και να ανακαλέσουν τις επιζήμιες συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages