Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα, πλησίον του Οικισμού Πυρίου Θηβών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα, πλησίον του Οικισμού Πυρίου Θηβών

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη απόπειρας ληστείας και σωρείας κλοπών, πλησίον του Οικισμού Πυρίου Θηβών

Η αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας, επετεύχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο στοχευμένης – εξιδεικευμένης αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Οικισμό του Πυρίου 

 Συνελήφθησαν συνολικά -5- μέλη της συμμορίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν
 -3- ακόμη τα οποία αναζητούνται για να συλληφθούν 

Εξιχνιάσθηκαν μία απόπειρα ληστείας, -6- κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, κυρίως σε βάρος οδηγών διερχόμενων ή προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων

Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις -12.000- ευρώ 

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -38- άτομα και -4- οχήματα, προσήχθησαν -10- άτομα, ενώ διενεργήθηκαν έρευνες σε -7- οικίες
 
Οι συγκεκριμένες δράσεις είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στοχευμένη - εξιδεικευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024 το πρωί, στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.

Στην επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον ευρύτερο σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας.
 
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, επετεύχθη η αποδόμηση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας είχαν ενωθεί τουλάχιστον από την 13-07-2024, με σκοπό την τέλεση ληστειών και κλοπών πλησίον του Οικισμού και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Η εξάρθρωση της συμμορίας είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων και δεδομένων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν πέντε -5- μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ  ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρία -3-, τα οποία αναζητούνται για να συλληφθούν.

Αναλυτικότερα, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά μίας απόπειρας ληστείας, έξι -6- κλοπών και μίας απόπειρας κλοπής.

Σύμφωνα με την έρευνα, θύματα των περισσότερων εγκληματικών ενεργειών αποτελούν κυρίως οδηγοί διερχόμενων ή προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων, ενώ η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις -12.000- ευρώ.

Γίνεται μνεία ότι, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θηβών, για ληστεία η οποία είχε εξιχνιασθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών την 22-06-2023.  

Σημειώνεται επίσης ότι, τα περισσότερα από τα μέλη της συμμορίας, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
   
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν -38- άτομα και -4- οχήματα, προσήχθησαν -10- άτομα, ενώ διενεργήθηκαν -7- νομότυπες έρευνες σε οικίες.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages