Θυρανοίξια Ι. Εξωκκλησίου του Αγίου Δημητρίου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θυρανοίξια Ι. Εξωκκλησίου του Αγίου Δημητρίου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος

Θυρανοίξια Ι. Εξωκκλησίου  του  Αγίου Δημητρίου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος 

Φωτογραφίες: Φώτιος Παρακατσελάκης, Δημήτριος Μαυρούτσικος, Θωμάς Χαντζής

Η Εκκλησιαστική κοινότητα του Αγίου Παντελεήμονος Λ. Αιδηψού, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, με ιδιαίτερη ευλάβεια και λαμπρότητα, προσέφερε στον Μεγαλομάρτυρα και Μυροβλύτη Άγιο Δημήτριο ένα καινούριο καλαίσθητο Ναό, ο οποίος δεσπόζει και ευλογεί, από την όμορφη θέση της περιφερειακής οδού Λ. Αιδηψού-Χαλκίδος, ολόκληρη τη Λουτρόπολη.

Το πρωί τμήμα του Ιππικού Ομίλου Λ. Αιδηψού σχημάτισε πομπή από τον Ενοριακό Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονος προς το νεόδμητο ιερό εξωκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου, όπου διακόμισαν τις εικόνες του Αγίου, οι οποίες από σήμερα θα φυλάσσονται ως εφέστιες εκεί, ενώ με την άφιξη των ιππέων στη νέα εκκλησία, έγινε και η επίσημη υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου από τους Κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφερείας Αιδηψίων, πλήθος χριστιανών της ίδιας περιοχής, μαθητών που απάρτιζαν αντιπροσωπείες των Σχολείων και μελών πολιτιστικών συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές, δημιουργώντας όλοι μαζί συγκινητική και πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Στην τελετή των θυρανοιξίων, πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδηψίων πρωτοπρεσβ. Ηλίας Ευθυμιόπουλος και οι Ιερείς της Λουτροπόλεως πρωτοπρεσβ Νικόλαος Σακαγιάννης, Νικόλαος Αργυρίου, ο οικον. Χρήστος Νγκέλας και ο αρχιδιάκ. Σταύρος Καλαφάτης, ενώ συμπροσευχόμενοι ήταν οι Πρεσβ. Δημήτριος Παπασταμάτης, Αλέξανδρος Ματζαφλής και Ιωάννης Παπακοσμάς.

Ακολούθως, με την πρώτη είσοδο του Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου στον νέο Ι. Ναό, τελέσθηκε η πρώτη αρτοκλασία εκεί και ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μίλησε καταλλήλως στους πιστούς για την αξία του πνευματικού έργου στη ζωή κάθε πιστού και την σύνδεση που πρέπει να υπάρχει με τον Ενοριακό Ναό. Επίσης αναφέρθηκε στη μεγάλη εκτίμηση που τρέφει η Εκκλησία μας στους κτήτορες και στους ανακαινιστές των Ιερών Ναών, μνημονεύοντάς τους στις ι. ακολουθίες, δίνοντας ακόμη έμφαση και σε αυτούς που αγαπούν την ευπρέπειαν του οίκου του Θεού, ο οποίος και είναι Οίκος Προσευχής.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του, γιατί είδε προσφιλή και αγαπητά του πρόσωπα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία των μαθητών όλων των Σχολείων της περιοχής, των εφίππων, των μελών των Χορευτικών Συλλόγων, υπογραμμίζοντας πως στα Λουτρά της Αιδηψού γίνεται μία φιλότιμη προσπάθεια, ώστε τα παιδιά να μάθουν να θεωρούν την Εκκλησία σπίτι τους, γιατί ο ίδιος ο Χριστός δεν είναι ξένος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον προϊστάμενο της Ενορίας του Αγίου Πατελεήμονος Λουτρών Αιδηψού, π. Νικόλαο Αργυρίου, τον συνεφημέριό του οικον. Χρήστο Νγκέλα καθώς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ομώνυμης Ενορίας, για την επίτευξη και ολοκλήρωση του έργου καθώς και όλους τους ευεργέτες και δωρητές του, παρομοιάζοντας το νέο Παρεκκλήσιο ως νησίδα, όπου μακριά από την αλμύρα, τις φουρτούνες και τις τρικυμίες της θάλασσας, οι άνθρωποι μπορούν να προσέρχονται, για να παρηγορηθούν και να δυναμώνουν την Πίστη τους, ώστε να συνεχίσουν την πορεία τους προς το λιμάνι της Βασιλείας του Θεού.

Μεταξύ των εκκλησιασθέντων παρέστησαν και ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού κ. Κοντζιάς Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Αιδηψού κ. Κόντος Νικόλαος και ο Λιμενάρχης Αιδηψού κ. Σωτήριος Δανίκας.

Με το πέρας της ιεράς ακολουθίας των θυρανοιξίων, ακολούθησε δοχή προς όλους τους ευλαβείς προσκυνητές και συνεορταστές.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages