Η Αρχαοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στη Χαλκίδα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Αρχαοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στη Χαλκίδα

Η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στη Χαλκίδα 

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου, Αλέξανδρος Τόγιας, Κωνσταντίνος Χρήστου

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024, το βράδυ, ο Θεφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος μετέβη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό και τον Όρθρο, στην καθιερωμένη ι. αγρυπνία, επί τη μνήμη του αγίου αποστόλου Ιακώβου του αδελφοθέου και προέστη στην αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του τυπικού της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.

Συλλειτουργοί του Θεοφιλεστάτου κ. Νικοδήμου ήταν οι αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-ιεροκήρυκας, Ευγένιος Τσάλλας-εφημέριος της Ενορίας αγίων δώδεκα αποστόλων Ν. Αρτάκης, ο οικον. Ιωάννης Φαφούτης-εφημέριος της Ενορίας αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, ο πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης-εφημέριος της Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος και ο διάκ. Χρήστος Ραμαντανάκης, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου-προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού, ο πρωτοπρεσβ. Αθανάσιος Τρίκκας-εφημέριος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού, ο οικον. Αναστάσιος Χρήστου-προϊστάμενος της Ενορίας τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος και ο πρεσβ. Ζήσης-Ιωάννης Φουρμούζης-εφημέριος της Ενορίας αγ. Νικολάου Ερετρίας.

Την ιερά υμνωδία διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος κ. Γεώργιος Καραγκούνης, ο Λαμπαδάριος της Ενορίας κ. Ιωάννης Δέδες και η Καθηγήτρια της Σχολής κ. Μαρία Καψάλη, πλαισιούμενοι από σπουδαστές της Σχολής.

Πολυάριθμοι ήταν οι πιστοί, που συμμετείχαν στα τελούμενα και μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων, ενώ, καθ’ όλη τη διάρκεια της αγρυπνίας συνέρρεαν κατά δεκάδες οι προσκυνητές του ιερού εικονίσματος της Παναγίας Οδηγητρίας, εκ της Ι. Μονής Ξενοφώντος του Αγ. Όρους, το οποίο θα παραμείνει στην Μητροπολιτικό Ι. Ναό της Χαλκίδος έως και την 28η Οκτωβρίου.

 ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages