Κάθε γυναίκα είναι πολύτιμη» για τον Δήμο Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Κάθε γυναίκα είναι πολύτιμη» για τον Δήμο Χαλκιδέων

Κάθε γυναίκα είναι πολύτιμη» για τον Δήμο Χαλκιδέων

Η 25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, είναι ημέρα σύμβολο για όλες τις γυναίκες που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται απέναντι στον καρκίνο του μαστού, αλλά και ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για όλους.

Ο Δήμος Χαλκιδέων, για ακόμη μια χρονιά, συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία πρόληψης και χθες, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποίησε δράση προληπτικών εξετάσεων και ψηλάφησης μαστού, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, τον Ιατρικό Σύλλογο Εύβοιας και το Παράρτημα Χαλκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. 

62 γυναίκες προσήλθαν και εξετάστηκαν από τη Χειρουργό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας κ. Νικολέττα Στόγια και τον Γενικό Χειρουργό και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Διαμαντή Θωμά, την ειδικευόμενη Χειρουργό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας κ. Αλεξάνδρα Παπαυγέρη και τις νοσηλεύτριες του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας κ. Ορφανού Ευαγγελία και κ. Αγγελική Ρίζου. Επίσης, όσες γυναίκες συμμετείχαν στην εξέταση, παραπέμφθηκαν για εξέταση μαστογραφίας σε όποιον γιατρό επιθυμούν και τους χορηγήθηκε καρτελάκι δωρεάν ελέγχου για καρκινικούς δείκτες σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο, συμβεβλημένο με τον Ιατρικό Σύλλογο Εύβοιας.

Παράλληλα, συμβολικά, φωταγωγήθηκε με ροζ χρώμα το Δημαρχείο – Μέγαρο Κότσικα, στην παραλία Χαλκίδας και θα παραμείνει φωταγωγημένο και κατά την 25η Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, αντίστοιχες δράσεις δωρεάν εξετάσεων θα πραγματοποιηθούν, κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, για το πρόγραμμα των οποίων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages