Νέο οδικό έργο στον Δήμο Καρπενησίου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Νέο οδικό έργο στον Δήμο Καρπενησίου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Υπεγράφη η Σύμβαση Κατασκευής

Νέο οδικό έργο στον Δήμο Καρπενησίου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΟΣ ΠΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ», αρχικού προϋπολογισμού 370.000 ευρώ.

Φυσικό αντικείμενο της εργολαβίας είναι η υλοποίηση σειράς παρεμβάσεων για τη συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας επί του Εθνικού και του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ευρυτανίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια.

Μεγάλο μέρος του δικτύου αυτού είναι σε ορεινή χάραξη με ιδιαίτερη γεωμορφολογία. Αυτό το δεδομένο, σε συνδυασμό με την παλαιότητα του δικτύου και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες μεγάλης διάρκειας που επικρατούν στην περιοχή, δημιουργεί μεγάλες ανάγκες συντήρησης.

Οι εργασίες που έχουν καθοριστεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ευρυτανίας, περιλαμβάνουν:
Ασφαλτοστρώσεις ή σημειακές αποκαταστάσεις φθορών του οδοστρώματος.
Επανακατασκευή τοίχων αντιστήριξης.
Αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας.
Ανακατασκευή υφιστάμενων τεχνικών έργων.
Ανανέωση της οριζόντιας σήμανσης.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Βγάζουμε την Ευρυτανία από την απομόνωση με την υλοποίηση σειράς οδικών έργων, αλλά και με ετήσιες εργολαβίες συντήρησης του οδικού δικτύου, που είναι παλιό και εμφανίζει φθορές εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Υπογράψαμε τη σύμβαση για την υλοποίηση ενός ακόμη έργου συντήρησης στα όρια του Δήμου Καρπενησίου και προχωρούμε σε όλες εκείνες τις αναγκαίες παρεμβάσεις, τις οποίες υπέδειξαν οι υπηρεσίες μας. Σταθερός μας στόχος η βελτίωση της προσβασιμότητας και της οδικής ασφάλειας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός τόνισε: «Με σωστό προγραμματισμό και στοχευμένες παρεμβάσεις αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους χρηματοδοτικούς πόρους και καταφέρνουμε να εντάσσουμε, να χρηματοδοτούμε και να κατασκευάζουμε έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Έτσι και με το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 370.000 ευρώ, προχωρούμε σε σημαντικές και στοχευμένες παρεμβάσεις, με στόχο την συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας του Επαρχιακού οδικού δικτύου του Δήμου Καρπενησίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages