Ξεκίνησαν οι εργασίες αξιοποίησης του χώρου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ξεκίνησαν οι εργασίες αξιοποίησης του χώρου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας

Ξεκίνησαν οι εργασίες αξιοποίησης του χώρου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης, ως μέτοχοι του φορέα «Π.Ε.Λ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.» επισκέφθηκαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024 το χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας με αφορμή την έναρξη των εργασιών ανάπλασης και αξιοποίησης της περιοχής.
Παρόντες ήταν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κτηνοτροφίας & Αλιείας Κώστας Αποστολόπουλος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Ηλίας Καλτσάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Ταξίδης, ο Ά Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Παναγιώτης Αρβανίτης και ο Πρόεδρος της ΠΕΛ Λεωνίδας Κωστόπουλος.
Το έργο: «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΛΑΜΙΑΣ» είναι προϋπολογισμού 47.881.919 ευρώ και οι πηγές χρηματοδότησής του είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, το Ε.Π. Περιβάλλον 2021-2027, το Πρόγραμμα Στερεά Ελλάδα 2021-2027 και το Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση της περιοχής με τη δημιουργία ενός σύγχρονου συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει χώρους εκθέσεων - συνεδρίων και mega events. Στον περιβάλλοντα χώρο θα διαμορφωθούν ένα θεματικό πάρκο, χώροι πρασίνου, υπαίθριο αμφιθέατρο και χώροι στάθμευσης. Επίσης θα αναπτυχθεί δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων.
Μετά την επίβλεψη των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεκίνησαν οι εργασίες αξιοποίησης της περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και οι κατεδαφίσεις που βλέπουμε σήμερα διαμορφώνουν τις συνθήκες για τις μέρες δημιουργίας που θα δούμε την επόμενη περίοδο. Το συγκεκριμένο έργο είναι το δικό μας «μικρό Ελληνικό», όπως έχω ξαναπεί και επιλέγω συνειδητά αυτόν τον παραλληλισμό όχι για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά για να γίνει κατανοητή από όλους η τεράστια αναπτυξιακή προοπτική αυτής της παρέμβασης.
»Προσδοκούμε να αποκτήσουμε ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα - Εκθεσιακό Κέντρο, που θα περιλαμβάνει και χώρους Συνεδρίων και Mega Events στην καρδιά της Ελλάδας! Η διοργάνωση του Ράλλυ των Θεών είναι μια πρόγευση, όσων θα δούμε εδώ στο μέλλον!
»Μετά από χρόνια προσπάθειας με τον Δήμο Λαμιέων, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και όλους τους φορείς του τόπου ωριμάσαμε το συγκεκριμένο έργο. Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις με τη στήριξη και της Κυβέρνησης για να βρεθούμε σήμερα, εδώ, στο ξεκίνημα του πλέον κομβικού έργου για την Στερεά Ελλάδα που αγαπάμε και μας αξίζει. Για να κάνουμε όλοι μαζί ένα γενναίο άλμα στο αύριο που θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας!»

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου τόνισε: «Ο χώρος της ΠΕΛ αναπλάθεται. Με την ολοκλήρωση των εργασιών αξιοποίησης της ΠΕΛ, θα παραδώσουμε στους δημότες μας αλλά και στους επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα, ένα εμβληματικό έργο με κτιριακές εγκαταστάσεις που θα λειτουργούν ως υποδοχείς δράσεων, εκθέσεων και άλλων μεγάλων εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας. Ήδη, δείγματα γραφής για όσα θα ακολουθήσουν αποτελεί η φετινή διοργάνωση του Rally Acropolis, το οποίο διεκδικούμε και πάλι για το 2025.
»Στόχος μας είναι να παραδώσουμε στους δημότες μας ένα έργο που θα συμβάλει στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας. Στο σύνολό τους οι χώροι που θα διαμορφωθούν, θα είναι προσβάσιμοι και ελεύθεροι, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, για όλους τους συμπολίτες μας αλλά και όσους επισκέπτονται τη πόλη μας. Το θεματικό πάρκο, το άλσος αναψυχής αλλά και ο ιδιαίτερος βοτανικός κήπος, οι χώροι πρασίνου, τα υδάτινα στοιχεία, το υπαίθριο αμφιθέατρο καθώς και το δίκτυο πεζοδρόμων θα καλύπτουν τις ανάγκες αναψυχής και διασκέδασης.
»Επόμενο βήμα μας, είναι η ταχύτατη εκτέλεση του έργου, έτσι ώστε η ανάπλαση να ενσωματωθεί άμεσα στην οικονομική, επιχειρηματική και κοινωνική ζωή των δημοτών μας».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης δήλωσε: ««Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι που ένα εμβληματικό έργο παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Η αναμόρφωση λειτουργίας της ΠΕΛ θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με νέες υποδομές, νέες δραστηριότητες και νέο στρατηγικό τρόπο λειτουργίας. Το ευρύτερο πλάνο & οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται θα αλλάξουν την εικόνα όλου του χώρου στην είσοδο της πόλης και μέσα στον αστικό ιστό αυτής. Ένας χώρος που θα λειτουργεί με ανταποδοτικά οφέλη για την περιοχή μας, αναπτύσσοντας δράσεις υιοθετώντας χαρακτηριστικά ευρωπαϊκού επιπέδου. Το σχέδιο το οποίο επεξεργαζόμαστε θα αφορά έναν αναβαθμισμένο πολυλειτουργικό χώρο που θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες κάθε επαγγελματία, νέου επιχειρηματία, με σύγχρονες αίθουσες συνεδριάσεων, διαλέξεων, σεμιναρίων. Ένας χώρος που θα προσφέρει ανταποδοτικά οφέλη στην περιοχή μας, αναπτύσσοντας δράσεις για τη φιλοξενία εκθεσιακών γεγονότων και θα λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων, κέντρο καινοτομίας, χώρος φιλοξενίας νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, δημιουργώντας μια σύγχρονη business center δομή. Όλοι μας ενώνουμε δυνάμεις και θα εργαστούμε για μια οικονομικά ενεργή επένδυση λειτουργώντας 365 ημέρες το χρόνο που θα αλλάξει την εικόνα της πρωτεύουσας της Στερεάς Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages