Θ. Ζεμπίλης: Στην αρχική του μορφή το Σ/Ν εξαιρούσε την Εύβοια από το καθεστώς μοριοδότησης. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θ. Ζεμπίλης: Στην αρχική του μορφή το Σ/Ν εξαιρούσε την Εύβοια από το καθεστώς μοριοδότησης.

Θ. Ζεμπίλης: Στην αρχική του μορφή το Σ/Ν εξαιρούσε την Εύβοια από το καθεστώς μοριοδότησης.

Κατορθώσαμε όμως να το αλλάξουμε

Σήμερα εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση το Σ/Ν του Υπουργείου Εσωτερικών "Επιτάχυνση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ", που προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση σε νησιωτικούς και ηπειρώτικους δήμους. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σ/Ν στην αρχική του μορφή εξαιρούσε την Π.Ε. Εύβοιας από το καθεστώς αυξημένης μοριοδότησης, πλην Σκύρου, όπως και άλλες περιοχές. 
Ωστόσο, από τον κ. Ζεμπίλη και βουλευτές άλλων περιοχών υποβλήθηκε τεκμηριωμένο αίτημα, προκειμένου οι διατάξεις του Σ/Ν να τύχουν εφαρμογής σε ολόκληρο το νησιωτικό χώρο. 
Ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης δήλωσε για την εξέλιξη αυτή: "Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη με πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. 
Τα νέα παιδιά θα έχουν ένα σημαντικό λόγο να μείνουν, να εργαστούν και να προκόψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
 Επίσης, στους φορείς του δημοσίου θα υπηρετούν μόνιμοι κάτοικοι, που αγαπούν και νοιάζονται για τον τόπο τους. 
Επιπλέον, οι περιφερειακοί δήμοι θα στελεχώνονται από ντόπιο, έμπειρο και σταθερό προσωπικό, γεγονός που θα τους επιτρέπει να κάνουν μακρόπνοους σχεδιασμούς.
 Είναι γνωστό ότι το κριτήριο της εντοπιότητας στις προσλήψεις αποτελούσε πάγιο αίτημα όλων των δήμων και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ). Ωστόσο, η καθολική εφαρμογή καθεστώτος μοριοδότησης προσκρούει στη νομολογία του ΣτΕ, περί ίσων ευκαιριών πρόσληψης. 
Στη προκειμένη περίπτωση όμως το καθεστώς μοριοδότησης στηρίζεται στην νησιωτικότητα και την ορεινότητα, που προστατεύονται από το άρθρο 101 παρ.4 του Συντάγματος.
Περαιτέρω, είναι προφανές ότι οι διατάξεις αυτές συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ερήμωσης της υπαίθρου. 
Τέλος, είναι αυτονόητο ότι ο Δήμος Χαλκιδέων υπό καμία έννοια δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί μειονεκτικός και δυσπρόσιτος Δήμος". (φώτο αρχείου από την Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της 27ης Ιουλίου 2024, στην οποία εμφαίνονται ο Υπ. Εσωτερικών κ. Λιβάνιος, ο κ. Ζεμπίλης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κυρίζογλου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages