Στήριξη κινητοποιήσεων ιατρών και εργαζομένων ΕΣΥ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στήριξη κινητοποιήσεων ιατρών και εργαζομένων ΕΣΥ

Στήριξη κινητοποιήσεων ιατρών και εργαζομένων ΕΣΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών και εργαζομένων του ΕΣΥ που προκήρυξαν οι Ομοσπονδίες (ΟΕΝΓΕ) και (ΠΟΕΔΙΝ) την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024. Έχουμε κατ’ επανάληψη δημοσιοποιήσει πως το ΕΣΥ, όπως αυτό σχεδιάστηκε και λειτούργησε εδώ και 40 χρόνια έχει ολοκληρώσει τον ιστορικό του ρόλο, χωρίς να μπορεί όμως σήμερα να ανταποκριθεί στις πολλαπλές απαιτήσεις της ιατρικής επιστήμης αλλά και της κοινωνίας, με κύρια χαρακτηριστικά την σοβαρή υποχρηματοδότηση και υποστελέχωσή του.
Οι «μεταρρυθμιστικές» παρεμβάσεις των τελευταίων χρόνων ήταν ατελέσφορες και δεν πρόσφεραν όφελος ούτε στους πολίτες ούτε στους εργαζομένους του ΕΣΥ. ΑντιΟέτως οδήγησαν το υγειονομικό προσωπικό σε υπερκόπωση και τον πολίτη σε ταλαιπωρία και έξοδα.

Τα βασικά αιτήιιατα για την αναβάθμιση και ανασυγκρότηση του ΕΣΥ είναι:

1. Γενναία χρηματοδότηση: Άμεση αύξηση των δημοσίων δαπανών υγείας στο επίπεδο των ευρωπαϊκών χωρών, με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υπηρεσίες.

2. Προσλήψεις προσωπικού: Άμεσες και αξιοκρατικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, ειδικά σε κρίσιμες ειδικότητες και περιοχές με ελλείψεις.

3. Αναθεώρηση μισθολογίου: Επαναφορά των μισθών των γιατρών στα προ κρίσης επίπεδα και σταδιακή αύξηση με στόχο την αναγνώριση της προσφοράς τους.

4. Βελτίωση υποδομών και εργασιακών συνθηκών : Αναβάθμιση των νοσοκομειακών δομών, επαναλειτουργία των χειρουργικών αιθουσών και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.

5. Αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ): Δημιουργία ενός λειτουργικού συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας που θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία και θα προσφέρει στους πολίτες άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας καλεί όλους τους συναδέλφους Ιατρούς να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και στηρίζει κάθε προσπάθεια για να πραγματωθεί το όραμα ενός νέου ΕΣΥ που θα εξασφαλίζει ποιοτική περίθαλψη για όλους τους πολίτες, με ισότιμη πρόσβαση και με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους λειτουργούς τηςΤ5γείας2 )ψχ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages