Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Αρχιμανδρίτης Ηλίας Κούτρας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Αρχιμανδρίτης Ηλίας Κούτρας

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Αρχιμανδρίτης Ηλίας Κούτρας 

Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, συνεχομένη από την κατ’ άνθρωπον θλίψη, αλλά και με βεβαία την πίστη στην Ανάσταση, ανακοινώνει την εκδημία του μακαριστού ήδη Αρχιμανδρίτου Ηλία Κούτρα, διατελέσαντος επί τριάντα-έξι έτη εφημερίου της Ενορίας Κοκκινομηλιάς της Βορείου Ευβοίας, κοιμηθέντος το πρωί της 25ης Οκτωβρίου 2024.

Ο αοίδιμος π. Ηλίας γεννήθηκε το 1938 στην Κοκκινομηλιά στους κόλπους της φιλοχρίστου οικογενείας του Νικολάου και της Αναστασίας Κούτρα.

Αφού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του, φοίτησε στο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Βόλου. Στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ εισήχθη, ως δόκιμος, στις 28 Νοεμβρίου 1979 και εκάρη Μοναχός στις 20 Ιουνίου 1983 υπό του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Ιακώβου (Τσαλίκη).

Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 23 Οκτωβρίου 1983, στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος και Πρεσβύτερος στις 8 Νοεμβρίου του ιδίου έτους, στον Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α΄ (Βέργη) και διορίσθηκε προσωρινός εφημέριος της Ενορίας Κοκκινομηλιάς έως το 2019 λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας και πολυετούς υπηρεσίας.

Ο μακαριστός π. Ηλίας υπήρξε φιλότιμος λειτουργός, ταπεινός και εργατικός λευΐτης της ορεινής Ενορίας. Προσηνής με κάθε συνάνθρωπό του και υπάκουος συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στις 17 Αυγούστου 2008, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας την ποιότητα και τον χρόνο της θεοφιλούς και φιλανθρώπου εργασίας του, απένειμε στον π. Ηλία το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγίου Γεωργίου Ιστιαίας, θα ευρίσκεται το λείψανο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου μετά τις 10π.μ. και στις 3μ.μ. θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία της κηδείας του, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Είθε ο Άρχων της ζωής ημών, Κύριός μας Ιησούς Χριστός, να χαρίσει στον αείμνηστο λειτουργό Του την παράσταση του ουρανίου θυσιαστηρίου, διά πρεσβειών των προστατών του Οσίων Δαυΐδ του Γέροντος και Ιακώβου του «Με συγχωρείτε».
 
 ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages