Ομόφωνο ΟΧΙ στην υποβάθμιση σχολείων, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ομόφωνο ΟΧΙ στην υποβάθμιση σχολείων, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων

Ομόφωνο ΟΧΙ στην υποβάθμιση σχολείων, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων

Συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η υποβάθμιση σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων και συγκεκριμένα, του 17ου Δημοτικού σχολείου στον Δοκό και του Δημοτικού σχολείου Ανθηδόνας.
Στην εισήγησή της, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα δήλωσε για ακόμη μια φορά ότι, η Δημοτική αρχή είναι ενάντια στην οποιαδήποτε υποβάθμιση σχολείων του Δήμου. «Έχουμε εκφράσει ποικιλοτρόπως, ως Δημοτική αρχή, την αντίθεσή μας και φέραμε το θέμα σήμερα, προκειμένου και επίσημα να λάβουμε απόφαση ως Δημοτικό Συμβούλιο και να εκδώσουμε ψήφισμα ενάντια σε οποιαδήποτε υποβάθμιση. 
Ήδη, με την υποβάθμιση, τα παιδιά δεν έχουν την ευκαιρία να διδάσκονται όλα τα μαθήματα, όπως για παράδειγμα τα αγγλικά στο Δημοτικό σχολείο Δοκού και φεύγουν για να πάνε σε άλλα σχολεία. Επίσης, όσον αφορά στο Δημοτικό σχολείο Ανθηδόνας, θα δούμε ότι για του χρόνου, ο αριθμός των παιδιών που πρόκειται να φοιτήσουν εκεί είναι τέτοιος, που καμία υποβάθμιση δεν χρειαζόταν, για μια μόνο χρονιά. 
Επειδή όμως ο Νόμος είναι πολύ συγκεκριμένος, πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσουμε αλλαγή στις συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις και να αλλάξει το καθεστώς, με το οποίο υπάρχει μόνο ένας αριθμητικός υπολογισμός για την υποβάθμιση ή αναβάθμιση των σχολείων. Πρέπει να μπουν άλλα, ειδικά κριτήρια στη λήψη των αποφάσεων, τα οποία θα έχουν να κάνουν κυρίως με το τεράστιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας. 
Γιατί, δεν μπορεί να θέλουμε να στηρίξουμε την ελληνική επαρχία και τα χωριά μας και να αποδυναμώνουμε τα σχολεία τους. Πρέπει να στηρίζεται κάθε σχολείο, στο οποίο ακόμη και ένας μαθητής να μπορεί να διδάσκεται όλα τα μαθήματα και δεν πρέπει να υπάρχουν παιδιά δύο ταχυτήτων. Πρέπει να απαιτήσουμε, όχι μόνο την ανάκληση των συγκεκριμένων αποφάσεων αλλά και την αλλαγή του Νόμου για τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούνται οι θέσεις στα σχολεία.», ανέφερε, κατά την εισήγησή της, η Δήμαρχος.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος ανέγνωσε το ψήφισμα που έφερε προς ψήφιση η Δημοτική αρχή, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα, με όλους τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων να τάσσονται υπέρ της μη υποβάθμισης σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages