Γενοκτονία στη Γάζα: - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Γενοκτονία στη Γάζα:

Γενοκτονία στη Γάζα: Μακελειό από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ – 33 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στην Τζαμπάλια

Οι κάτοικοι της Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα ανέφεραν ότι ο ισραηλινός στρατός καταστρέφει καθημερινά δεκάδες σπίτια

Με αλλεπάλληλες νέες εγκληματικές επιθέσεις εναντίον αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας που ανεβάζουν συνεχώς τον αριθμό των θυμάτων και με παραπέρα ενίσχυση του βάρβαρου αποκλεισμού του παλαιστινιακού θύλακα, ιδιαίτερα στη βόρεια Γάζα, εντείνοντας ακόμα παραπέρα το μαρτύριο της πείνας, το Ισραήλ εντείνει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, με τις «πλάτες» ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, την ώρα που η UNICEF σημειώνει πως κάθε μέρα 40 ανήλικοι χάνουν τη ζωή τους.

Χαρακτηριστικά, στην Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα, όπου χθες στάλθηκαν νέες ενισχύσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού κάτοικοι της περιοχής επεσήμαναν ότι ισραηλινά τανκ έχουν φτάσει στο κέντρο του καταυλισμού, βομβαρδίζοντας σφοδρά από αέρος και εδάφους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες να τραυματιστούν. Ο συγκεκριμένος προσφυγικός καταυλισμός είναι ο μεγαλύτερος από τους οκτώ ιστορικούς προσφυγικούς καταυλισμούς της Γάζας.  

«Ο αριθμός των θυμάτων (…) ανέρχεται σε 33 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες», ανέφερε ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας της Χαμάς.

Η κυβέρνηση της Γάζας επιβεβαίωσε τον αριθμό και ανέφερε πως 21 από τους νεκρούς ήταν γυναίκες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, τανκς ανατίναξαν δρόμους και σπίτια καθώς εισέβαλαν στην περιοχή.

Όπως ανέφεραν τα σωστικά συνεργεία ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε τουλάχιστον 85, ενώ περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια.

Πριν από τις νέες επιδρομές, το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι τουλάχιστον 39 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι 20 στην Τζαμπάλια, είχαν σκοτωθεί από ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα σε όλη τη Γάζα, χθες Παρασκευή.

Οι κάτοικοι της Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα ανέφεραν ότι ο ισραηλινός στρατός καταστρέφει καθημερινά δεκάδες σπίτια, με πυρά τόσο από αέρος όσο και από το έδαφος και τοποθετώντας βόμβες στα κτήρια, τις οποίες στη συνέχεια πυροδοτεί από απόσταση.

Ιατρική πηγή στο νοσοκομείο Αλ Άουντα δήλωνε λίγο νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πως στο κέντρο επειγόντων περιστατικών της δομής υγείας διακομίστηκαν «22 νεκροί και 70 τραυματίες» έπειτα από βομβαρδισμό με στόχο τον τομέα Ταλ αζ Ζαατάρ του καταυλισμού προσφύγων στην Τζαμπάλια.

Ερωτηθείς από το AFP για τον βομβαρδισμό και τους στόχους, ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε αμέσως, αλλά εκπρόσωπός του περιορίστηκε να πει πως ο στρατός βρίσκεται σε διαδικασία «επαλήθευσης».

Σε μια άλλη επίθεση, σύμφωνα με το Al Jazeera ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 15 σε βομβαρδισμό σπιτιού στην περιοχή αλ Ταουμπάχ της Τζαμπάλια.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι δυνάμεις του, που επιχειρούν στην Τζαμπάλια τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σκότωσαν την Πέμπτη δεκάδες μαχητές σε μάχη, καθώς και ότι πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές και κατέστρεψαν στρατιωτικές υποδομές.

Ακόμα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, χθες, Παρασκευή, οι κάτοικοι της Τζαμπάλια και δύο κοντινών πόλεων δήλωσαν ότι οι επικοινωνίες και οι υπηρεσίες διαδικτύου διακόπηκαν, διαταράσσοντας τις επιχειρήσεις διάσωσης και τη δυνατότητα των ανθρώπων που επλήγησαν από τις ισραηλινές επιχειρήσεις να ζητήσουν βοήθεια.

Η κλιμάκωση της επιχείρησης στην Τζαμπάλια ήρθε μία ημέρα αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον υπ’ αριθμόν ένα εχθρό της χώρας, τον Γιαχία Σινουάρ, επικεφαλής της Χαμάς, τον οποίο κατηγορεί για την εντολή της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται τον ιατροδικαστή που ήταν επικεφαλής της νεκροψίας στο Ισραήλ, ο θάνατος του αρχηγού της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, προήλθε από σφαίρα που τον τραυμάτισε στο κεφάλι. 

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι αναχαίτισε “εναέριο στόχο” που πλησίαζε στο έδαφός του από τη Συρία. Σύμφωνα με τον στρατό, “ένας ύποπτος εναέριος στόχος που πλησίαζε στο ισραηλινό έδαφος από τη Συρία αναχαιτίστηκε από την πολεμική αεροπορία πριν εισέλθει” στο ισραηλινό έδαφος.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την πλευρά του, δήλωσε ότι δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν από την “Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ“, είχαν διασχίσει τον ουρανό της Συρίας προτού αναχαιτιστούν από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Από 902.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages