«Έξυπνες» διαβάσεις έξω από σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

«Έξυπνες» διαβάσεις έξω από σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων

«Έξυπνες» διαβάσεις έξω από σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων

Την έγκριση συμμετοχής του Δήμου Χαλκιδέων και την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη Σύναψη Εκτελεστικής Σύμβασης, μεταξύ του Τ.Ε.Ε και του Αναδόχου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας-Πλαίσιο για το έργο «Κατασκευή έξυπνων πρότυπων διαβάσεων σχολείων», που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, κατά τη συνεδρίαση χθες, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024.

Με το συγκεκριμένο έργο, θα κατασκευαστούν έξυπνες, πρότυπες διαβάσεις, έξω από σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διέλευση μαθητών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής παρέμβασης.

Κάθε πρότυπη διάβαση περιλαμβάνει:

Συσκευές αφής πεζών νέου τύπου, που χρησιμοποιούνται για την χειροκίνητη
ενεργοποίηση του συστήματος έξυπνης διάβασης πεζών

Φωτεινή συσκευή σήμανσης LED, επί του οδοστρώματος και επί του πεζοδρομίου

Διαγράμμιση με θερμοπλαστικό υλικό

Αισθητήρες καταμέτρησης και ανάλυσης κυκλοφοριακών στοιχείων

Πώς λειτουργούν;
Το σύστημα της έξυπνης διάβασης ενεργοποιείται με την παρουσία μαθητή ή πεζού, ώστε να ενισχύεται η προσοχή τόσο των μαθητών, όσο και των διερχόμενων οχημάτων. Αποτέλεσμα της ενεργοποίησης είναι, ο φωτισμός της διάβασης από τις συσκευές σήμανσης τύπου LED, οι οποίες είναι ενσωματωμένες τόσο στην άσφαλτο όσο και στο πεζοδρόμιο, αλλά και η ταυτόχρονη ενεργοποίηση των κατακόρυφων πινακίδων σηματοδότησης LED, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα φωτεινής σήμανσής της. Το σύστημα θα είναι αυτόνομο και θα ηλεκτροδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες. 

Υπενθυμίζεται ότι, στον Δήμο Χαλκιδέων, ήδη λειτουργούν έξυπνες, πρότυπες διαβάσεις στις περιοχές Καμάρες και Έξω Παναγίτσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages