Συνεδρίαση Φ.Ο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνεδρίαση Φ.Ο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας

Συνεδρίαση Φ.Ο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας / Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα «Η κατασκευή Μ.Ε.Α, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ, είναι μονόδρομος για την οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας»

Συνεδρίασε χθες, Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φ.Ο.Δ.Σ.Α) Στερεάς Ελλάδας, στο οποίο συμμετείχαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων και μέλος του Δ.Σ του Φορέα, Έλενα Βάκα και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Πάνος.
Κατά την τοποθέτησή της, η Δήμαρχος Χαλκιδέων τόνισε ότι, η διαχείριση των απορριμμάτων των Δήμων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας δεν «σηκώνει» ούτε 1 ημέρα καθυστέρησης ακόμη, επισημαίνοντας τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν και αυτές που ήδη υλοποιούνται για τις προσωρινές και τη μόνιμη λύση του προβλήματος. «Η δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α), μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ) είναι μονόδρομος, προκειμένου επιτέλους να προχωρήσουμε στα έργα που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα. Αυτό συζητήθηκε και κατά τη συνάντηση που είχαμε με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠ.ΕΝ κ. Μανώλη Γραφάκο, μαζί με τον Πρόεδρο του Φορέα και Δήμαρχο Λαμιέων κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, θεωρήθηκε καταλληλότερο και πιο σύντομο να υποβληθεί φάκελος για ένα έργο Σ.Δ.Ι.Τ, το οποίο θα περιλαμβάνει τα εργοστάσια σε Χαλκίδα και Λαμία.», ανέφερε η Δήμαρχος Χαλκιδέων.
Κατά τη συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Ο.Δ.Σ.Α αποφάσισε ομόφωνα την αντίθεσή του στην κατασκευή ιδιωτικής Μ.Ε.Α στην περιοχή της Αυλίδας, σε συνέχεια των ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Χαλκιδέων και του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας.  
«Η υποβολή του φακέλου για ένα έργο μέσω Σ.Δ.Ι.Τ, σε συνδυασμό με την ομόφωνη απόφαση μας σήμερα, απομακρύνει και αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο κατασκευής ιδιωτικής Μ.Ε.Α στην Αυλίδα και ισχυροποιεί την κοινή μας θέση για τη μόνιμη λύση. Είμαστε αισιόδοξοι και για τις προσωρινές λύσεις της κατασκευής ΧΥΤΥ στη Χαλκίδα και 3ου κυττάρου ΧΥΤΑ στη Θήβα, στις οποίες σύντομα θα έχουμε αποτέλεσμα.», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages