Λαμπρός Εορτασμός του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Λαμπρός Εορτασμός του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Χαλκίδος

Λαμπρός Εορτασμός του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Χαλκίδος 

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

Τον προστάτη του, μεγαλομάρτυρα και μυροβλύτη άγιο Δημήτριο, πανηγύρισε ο φερώνυμος Μητροπολιτικός Ι. Ναός Χαλκίδος, προεξάρχοντος, στο σύνολο των ι. ακολουθιών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Κατά τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο αναλύοντας την αξία της ομορφιάς της ψυχής, όταν ο πιστός καλλιεργείται εν Χριστώ.

Κατά την κυριώνυμη ημέρα, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία κήρυξε τον θείο λόγο ο αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος συνεχάρη τον ιεροκήρυκα της συνάξεως, τους εκπροσώπους της Ι. Μονής Ξενοφώντος, απ’ όπου ήλθε η ι. εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας, τον προϊστάμενο της Ενορίας αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, τους συνεφημερίους του και τους περί αυτούς λαϊκούς εθελοντές της άρτιας ετοιμασίας της πανηγύρεως, ευχήθηκε πατρικά σε όσες και όσους εορτάζουν και ευχαρίστησε, για την παρουσία τους, τους αιρετούς άρχοντες, τους εκπροσώπους του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας και τους πολυάριθμους προσκυνητές της Παναγίας και του μυροβλήτη αγίου.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages