Θ. Ζεμπίλης: Πετύχαμε την υψηλότερη μοριοδότηση εντοπιότητας στους διαγωνισμούς του δημοσίου για την Π.Ε. Εύβοιας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θ. Ζεμπίλης: Πετύχαμε την υψηλότερη μοριοδότηση εντοπιότητας στους διαγωνισμούς του δημοσίου για την Π.Ε. Εύβοιας

Θ. Ζεμπίλης: Πετύχαμε την υψηλότερη μοριοδότηση εντοπιότητας στους διαγωνισμούς του δημοσίου για την Π.Ε. Εύβοιας, πλην Δήμου Χαλκιδέων.

       Για πρώτη φορά η Εύβοια, πλην του Δήμου Χαλκιδέων, εντάσσεται σε καθεστώς μοριοδότησης εντοπιότητας και μάλιστα της πλέον αυξημένης, κατά την διαδικασία προσλήψεων στο δημόσιο! Πιο συγκεκριμένα, με το νέο Σ/Ν του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ προβλέπεται ο διπλασιασμός (από 20 σε 40) των μορίων εντοπιότητας για τους μόνιμους κατοίκους μειονεκτικών περιοχών και νησιωτικών δήμων, που είναι υποψήφιοι σε διαγωνισμούς προσλήψεων δημοσίων φορέων.  
       Στην ευεργετική αυτή κατηγορία εντάσσονται για πρώτη φορά και οι Δήμοι της Εύβοιας, πλην του Δήμου Χαλκιδέων. Το αίτημα αυτό είχε υποβάλει ο Βουλευτής Εύβοιας στη συνεδρίαση της 24ης Ιουλίου 2024 στην Επιτροπή περιφερειών της Βουλής, με τη παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θόδωρου Λιβάνιου. Ειδικότερα, ο κ. Ζεμπίλης είχε επισημάνει ότι εξαιρουμένης της Χαλκίδας, οι υπόλοιπες περιοχές της Εύβοιας παρουσιάζουν τα ίδια μειονεκτήματα με τη νησιωτική χώρα, που είναι η απομόνωση, η ασυνέχεια του εδάφους και η έλλειψη υποδομών. Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο μάλιστα ο κ. Ζεμπίλης δεσμευόταν ότι θα παρακολουθεί το πολύ σημαντικό αυτό θέμα για τους φορείς και τους πολίτες της Εύβοιας. Πράγματι, με το νέο Σ/Ν προβλέπεται ότι οι βαθμολογίες στον γραπτό διαγωνισμό υποψηφίων Π.Ε. και Τ.Ε. προσαυξάνονται κατά 40 μονάδες για τους μονίμους κατοίκους μειονεκτικών περιοχών, στις οποίες εντάσσεται  και η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πλην του Δήμου Χαλκιδέων. 
       Ειδικότερα, με την προτεινόμενη ρύθμιση ενισχύεται η μοριοδότηση του κριτηρίου της εντοπιότητας για την πρόσληψη σε φορείς του Δημοσίου σε νησιωτικούς, ορεινούς και ηπειρωτικούς δήμους της χώρας, προκειμένου να διευκολυνθεί η στελέχωσή τους με ανθρώπινο δυναμικό που κατοικεί μόνιμα σε αυτούς. Ταυτόχρονα, ως εύλογο αντίβαρο του ευεργετήματος που λαμβάνουν οι υποψήφιοι, ήτοι της αυξημένης μοριοδότησης της εντοπιότητας, καθορίζεται συνολική υποχρεωτική δεκαπενταετής παραμονή, η οποία διασπάται σε παραμονή δεκαετούς διάρκειας σε υπηρεσίες εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου του οποίου έγινε χρήση του κριτηρίου της εντοπιότητας και σε παραμονή πενταετούς διάρκειας σε υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας όπου βρίσκεται ο οικείος Δήμος διορισμού. Περαιτέρω, για λόγους επιτάχυνσης της διαδικασίας η απόδειξη της μόνιμης κατοικίας λαμβάνει χώρα μέσω της άντλησης των απαραίτητων στοιχείων από το φορολογικό μητρώο της ΑΑΔΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages