Θ. Ζεμπίλης: Διεκδικήσαμε και πετύχαμε κονδύλια 87,3 εκατ. ευρώ για τις οδικές υποδομές της Β. Εύβοιας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θ. Ζεμπίλης: Διεκδικήσαμε και πετύχαμε κονδύλια 87,3 εκατ. ευρώ για τις οδικές υποδομές της Β. Εύβοιας

Θ. Ζεμπίλης: Διεκδικήσαμε και πετύχαμε κονδύλια 87,3 εκατ. ευρώ για τις οδικές υποδομές της Β. Εύβοιας από το ευρωπαϊκό πακέτο ("Daniel-Elias")

"Δρομολογούνται έργα αποκαταστάσεων οδικών υποδομών από τις περσινές πλημμύρες στους δύο δήμους της Βόρειας Εύβοιας συνολικού προϋπολογισμού 87.300.000 ευρώ. Ειδικότερα, το ποσό των 44.400.000 € θα διατεθεί στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού για έργα σε 39 θέσεις παρέμβασης.    
  Αντίστοιχα, στον Δήμο Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, θα διατεθούν 42.900.000 για έργα σε 19 θέσεις παρέμβασης" δήλωσε ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης με αφορμή την διαδικασία της δημοπράτησης των έργων και συνέχισε: "από τη πρώτη στιγμή, όπως είχα ενημερώσει, διεκδικήσαμε γενναίο μερίδιο από το πακέτο των ευρωπαϊκών πόρων για τις αποκαταστάσεις των οδικών υποδομών της κεντρικής Ελλάδας, που επλήγησαν από τις θεομηνίες Daniel και Elias. 

Αρχικά αποσπάσαμε το ποσό των 75 εκατ. ευρώ και στη πορεία κατορθώσαμε να αντλήσουμε επιπλέον 12.300.000 ευρώ, φθάνοντας στο ποσό των 87.300.000 ευρώ. 

Όπως γίνεται αντιληπτό από το μέγεθος των κονδυλίων δεν πρόκειται απλά για εργασίες αποκαταστάσεων, αλλά για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, που στοχεύουν στη συνολική βελτίωση των κυκλοφοριακών δεδομένων της περιοχής".
 (Φωτό αρχείου από την επίσκεψη στη Βόρεια Εύβοια του Υπουργού Υποδομών Χρ. Σταϊκούρας, τον οποίο συνόδευε ο Θανάσης Ζεμπίλης)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages