Η Επέτειος της Εποποιϊας του 40' στη Χαλκίδα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Επέτειος της Εποποιϊας του 40' στη Χαλκίδα

Η Επέτειος της Εποποιϊας του 40' στη Χαλκίδα 

Φωτογραφίες: Μαρία Καράπα, Φωτεινή Δουγαλή

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσόστομου, τελέστηκε σήμερα το πρωί η επίσημη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων του ΥΝΑΝΠ και εκπρόσωπος της Βουλής ήταν ο Βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου. Παρέστησαν, επίσης, αιρετοί, επικεφαλής και εκπρόσωποι της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σημαιοφόροι μαθητές των Σχολείων της Χαλκίδος, μέλη τοπικών συλλόγων και φορέων και πολλοί πιστοί, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ι. Ναό, ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στους Ήρωες της Εποποιΐας.
 
Πριν το «Δι’ ευχών…», ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε σε όλους, η Υπεραγία Θεοτόκος, η υπέρμαχος στρατηγός του Γένους μας και στους αγώνες του 40΄, αυτή η Παναγία, της Οποίας τα εικονάκια και τα φυλακτά έδιναν οι μητέρες στα παιδιά τους, όταν τα κατευόδωναν για τον πόλεμο, να συνεχίσει να μας διαφυλάττει πάντοτε, να μας εμπνέει και να μας οδηγεί στην αληθινή ελευθερία.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων, στην πλατεία Αγ. Νικολάου και κατόπιν η παρέλαση της μαθητιώσης νεολαίας και διμοιρίας της Σχολής Πεζικού.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages