Ο Δήμος Χαλκιδέων και το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας τίμησαν τους ήρωες του έπους του 40’ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Δήμος Χαλκιδέων και το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας τίμησαν τους ήρωες του έπους του 40’

Ο Δήμος Χαλκιδέων και το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας τίμησαν τους ήρωες του έπους του 40’

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ηρώων Μνήμες» από τον Δήμο Χαλκιδεών και το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας χθες, Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024. Οι μελωδίες των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Χαλκιδέων και οι φωνές των μαθητριών και των μαθητών του 1ου Προτύπου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας ενώθηκαν, σε μια μουσική περιγραφή «ντυμένη» με δυνατούς στίχους μεγάλων Ελλήνων Λογοτεχνών, τιμώντας την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ» και τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας. 

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας, Ταγματάρχης κ. Χαράλαμπος Λέων και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμητρα Σακελλαράκη. 

Στον χαιρετισμό της, η Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια και ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας, τους μουσικούς του Δήμου Χαλκιδέων, τις εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 1ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας και όλους, όσοι παρευρίσκονταν στην εκδήλωση. «Ο εορτασμός της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου είναι γεγονός τιμής και μνήμης. Θυμόμαστε και τιμούμε τους προγόνους μας, που το 40’ πολέμησαν στα βουνά της Πίνδου, με πίστη, ομοψυχία, φιλοπατρία. 
Σε έναν αγώνα που αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην αίσια έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όλους αυτούς τους τιμούμε, όσους επέζησαν και κυρίως όσους "έπεσαν". Σήμερα λοιπόν, εδώ στον εμβληματικό χώρο του Πολεμικού Μουσείου, μέσα από τη μουσική και την αφήγηση, δίνουμε το δικό μας μήνυμα, ότι συνεχίζουμε με τις ίδιες αρχές, εκείνες που μας δίδαξαν.», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό της η Δήμαρχος. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος, ο Βουλευτής Ν. Εύβοιας Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλκιδέων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι φορέων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages