Μήνυμα του Συμεών Κεδίκογλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού 2024 - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μήνυμα του Συμεών Κεδίκογλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού 2024

Όχι στον φόβο, ναι στη ζωή! Η μάχη κατά του καρκίνου του μαστού μπορεί να κερδηθεί μέσω της πρόληψης και μέσω της διασφάλισης ενός ισχυρού ΕΣΥ! 

Η 25η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού» και ο Οκτώβριος αποτελεί τον μήνα που είναι αφιερωμένος σε δράσεις πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την επικίνδυνη αλλά αντιμετωπίσιμη νόσο.  
Η σημερινή μέρα μάς θυμίζει ότι η υγεία είναι ύψιστο αγαθό που πρέπει να το διαφυλάσσουμε μέσω της συστηματικής πρόληψης. Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες, αφού 1 στις 8 θα τον εμφανίσει σε κάποια φάση στη ζωή της. Στην Ευρώπη ο αριθμός των περιστατικών φτάνει τα 450.000 ετησίως, ενώ στην Ελλάδα ο αντίστοιχος αριθμός υπολογίζεται στα 7.000. Ωστόσο, η πρόληψη που οδηγεί σε έγκαιρη διάγνωση και άμεση θεραπεία μπορεί να αντιμετωπίσει τη νόσο με υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σημασία που έχει η ευαισθητοποίηση και η γνώση της αυτοεξέτασης για κάθε γυναίκα.   

Επιπλέον, η σημερινή μέρα μάς θυμίζει τη σημασία ενός αποτελεσματικού και πραγματικά δημόσιου συστήματος υγείας στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Το ΕΣΥ οφείλει να εξασφαλίζει δωρεάν και ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας (χειρουργεία, χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες κ.λπ.). Το πρόγραμμα του δωρεάν διαγνωστικού ελέγχου πρέπει να ενισχυθεί, ενώ πρέπει να διασφαλιστεί η στήριξη όλων των σχετικών μονάδων του ΕΣΥ με σύγχρονο εξοπλισμό και επαρκές ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί!

 Συμεών Κεδίκογλου

Βουλευτής Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages