Καζάνη Αικατερίνη: Παραμένουν εκτός προγράμματος σχολικών γευμάτων 2024-2025 οι περισσότεροι δήμοι της Εύβοιας, - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Καζάνη Αικατερίνη: Παραμένουν εκτός προγράμματος σχολικών γευμάτων 2024-2025 οι περισσότεροι δήμοι της Εύβοιας,

Παραμένουν εκτός προγράμματος σχολικών γευμάτων 2024-2025 οι περισσότεροι δήμοι της Εύβοιας, ενώ ουδεμία απάντηση δεν παρέχει το Υπουργείο σχετικά με την διασφάλιση της ποιότητας των σχολικών γευμάτων

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 3335/2024 των Υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ-5516 Β/3-10-24 αποφασίστηκε η υλοποίηση του Προγράμματος Σχολικών Γευμάτων για το σχολικό έτος 2024-2025.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Καζάνη έχει, επισταμένως, τονίσει τη σημασία επέκτασης του προγράμματος στο σύνολο των δήμων της Εύβοιας. Χαρακτηριστική είναι η τελευταία ερώτηση της βουλευτού προς το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με την οποία ζητά την ένταξη του συνόλου των δήμων της Εύβοιας στο πρόγραμμα, και δη των πληγέντων από πυρκαγιές και πλημμύρες δήμων της Β. Εύβοιας. Με την εν λόγω ερώτηση η κα Καζάνη έθεσε και το ζήτημα της ποιότητας των σχολικών γευμάτων προς αποφυγή περιστατικών όπως της τροφικής δηλητηρίασης των μικρών μαθητών στην περιοχή της Λαμίας. Καμία απάντηση δεν έχει λάβει η κα Καζάνη από το Υπουργείο, τις προφορικές διαβεβαιώσεις της ίδιας της Υπουργού ότι θα εξετάσει την ένταξη των δήμων της Εύβοιας στο πρόγραμμα.

Η Κυβέρνηση, με την τελευταία αυτή απόφαση της, επιβεβαιώνει τη συνεχόμενη αδιαφορία της για τους κατοίκους της Εύβοιας, παρά την περίοδο ακρίβειας και αβεβαιότητας που διανύουμε.

 Παράλληλα, οι κάτοικοι των πληγέντων από πυρκαγιές και πλημμύρες περιοχών μένουν εκτός κρατικής στήριξης για άλλη μια φορά.

Η κα Καζάνη θα συνεχίσει να θέτει το ζήτημα της πρόσβασης των μαθητών και μαθητριών της Εύβοιας σε ποιοτικά σχολικά γεύματα, μέχρι να διορθωθεί η συγκεκριμένη αδικία και ο αδικαιολόγητος αποκλεισμός σχολείων των δήμων της Εύβοιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages