Δρόμος Τιμής – Καραϊσκάκης 1826 - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Δρόμος Τιμής – Καραϊσκάκης 1826

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
 
Στα πλαίσια του εορτασμού της Μάχης της Αράχωβας, ο Δήμος Διστόμου – Αράχωβας, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Αράχωβας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αγίου Γεωργίου, την υποστήριξη της Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς και των τοπικών συλλόγων της πόλης, προκηρύσσουν τον αγώνα δρόμου:

Ονοματοδοσία:
Δρόμος Τιμής – Καραϊσκάκης 1826

ΣΚΟΠΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ενίσχυση της συμμετοχής όλων, ανεξαρτήτως ηλικίας, με στόχο την ανάδειξη και την προβολή της ιστορικής Μάχης της Αράχωβας του 1826, η οποία διεξήχθη υπό την ηγεσία του αρχιστράτηγου Γεώργιου Καραϊσκάκη. Μέσα από αυτή την εκδήλωση, επιδιώκεται η καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης και η ενίσχυση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ παράλληλα προάγεται η συμμετοχή της τοπικής κοινότητας και των επισκεπτών σε δραστηριότητες που συνδυάζουν την ιστορία με την ενεργό συμμετοχή.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους :

Ημερομηνία :ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Τόπος: Αράχωβα Βοιωτίας

Αφετηρία 16χλμ: Δίστομο (Αρχηγείο Καραισκάκη)

Αφετηρία 8χλμ: Αράχωβα (Ιερός ναός Αγ. Γεωργίου)

Τερματισμός: Αράχωβα (Ιερός ναός Αγ. Γεωργίου) και των δύο διαδρομών.

Παράλληλα θα διεξαχθεί Περιπατητική Διαδρομή 8χλμ και αγώνας 1000 μ. μαθητών/τριών (Δημοτικού)

1. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΣΤΟΜΟ – ΑΡΑΧΩΒΑ 16 χλμ (Αγώνας Δρόμου)

Ώρα εκκίνησης 9:00
Περιγραφή διαδρομής: Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται από το Στρατηγείο του Καραϊσκάκη δίπλα στην εκκλησία της Παναγίας στο Δίστομο. Η διαδρομή γίνεται μέσω της οδού 10ης Ιουνίου 1944, συνεχίζει επί του επαρχιακού δρόμου Διστόμου-Οσίου Λουκά, όπου βγαίνει  στην εθνική οδό Λιβαδειάς-Άμφισσας με προορισμό την Αράχωβα. Στο 14,5ο χιλιόμετρο στην είσοδο της Αράχωβας, κάνουμε δεξιά στον παράδρομο που οδηγεί στην Αγία Τριάδα,  με ήπια ανηφόρα και ακολουθώντας τις οδούς 10ης Ιουνίου 1944,Αγίου Γεωργίου, αριστερά την 10ης Σεπτεμβρίου, δεξιά την Παυσανία, δεξιά την Επαμεινώντα , φθάνουμε στο βράχο του Κουτρούλη, 5ο ιστορικό σημείο, ένα από τα ομορφότερα σημεία της διαδρομής. Μετά την απαραίτητη τροφοδοσία στο 4ο σταθμό ,επιστρέφουμε 50μ στην οδό Επαμεινώντα και στρίβουμε αριστερά στην οδό Αγίου Γεωργιού, οπού ανεβαίνουμε ανηφόρα με αρκετά μεγάλη κλιση που μας οδηγει στο σημείο τερματισμού μέσα στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Οι υπόλοιποι στθαμοί τροφοδοσίας είναι: ο πρώτος  στο 5ο χλμ, περίπου δυο χιλιόμετρα μετά την διασταύρωση της Δαύλειας, ο δεύτερος στο 9ο χιλιόμετρο στο Χάνι του Ζεμενού και ο τρίτος  στο 13ο χιλιόμετρο μετά το τούνελ.  Η  διαδρομή ξεκινάει από υψόμετρο 410 μέτρων και φτάνει στα 1010 μέτρα, τα 15 χλμ είναι σε άσφαλτο και το 1 χλμ είναι σε πλακόστρωτα δρομάκια και  η θετική υψομετρική ξεπερνάει τα 600 μέτρα. Η σήμανση θα είναι με βελάκια κόκκινου χρώματος και ταινία έργου σε ευδιάκριτα σημεία.

Σημείωση: Η χρονομέτρηση είναι χειρός και θα γίνει από έμπειρους κριτές στίβου

2. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΡΑΧΩΒΑ  8χλμ  Σημεία ενδιαφέροντος σχετικά με την Μάχη της Αράχωβας & την Ελληνική Επανάσταση

Ώρα εκκίνησης 10:00
Περιγραφή διαδρομής: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από το στρατηγείο του Γ. Καραϊσκάκη στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου και ακολουθούμε την πορεία: Αριστερά στην έξοδο του Ιερού Ναού , με συνεχή κατηφόρα συναντάμε την Πλατεία Τροπαίου (Πλόβαρμα) το 1ο ιστορικό σημείο, συνεχίζουμε αριστερά την οδό Δευκαλίωνος, δεξιά την Λυκώρειας, αριστερά την Κωρύκειου Άντρου, δεξιά την Παιωνίας Παρνασσίας, αριστερά την Παρνασσού με συνεχή ήπια κατηφόρα, φθάνουμε στην Ελ.Βενιζέλου 2ο σημείο Μνημείο Γεωργίου Καραϊσκάκη. 
Διασχίζουμε την Ελ.Βενιζέλου ,ακολουθούμε την οδό Χαιρωνείας, αριστερά την Πανοπέως, δεξιά την Δαυλίδος, δεξιά την Πλείστου Ποταμού και φθάνουμε στο 1ο χλμ. Η διαδρομή μέχρι εδώ αποτελείται από άσφαλτο και πλακόστρωτο. Συνεχίζουμε αριστερά την Αγίου Νικολάου ,περνάμε δίπλα από την εκκλησία του Ευαγγελιστή , το 3ο ιστορικό σημείο και το 4ο ιστορικό σημείο την περιοχή του Αγίου Ιωάννη, όπου στο 1,6χλμ. συναντάμε την μικρή πρώτη ανηφόρα, δεξιά την Τερψιχόρης και στο 1,9χλμ. φθάνουμε στο πρώτο χωμάτινο κομμάτι της διαδρομής και καταλήγουμε στο 2,3χλμ. στην κεντρική οδό, όπου τη διασχίζουμε και συνεχίζουμε για 300μ. στην αριστερή πλευρά της οδού, με τον 1ο σταθμό τροφοδοσίας να μας περιμένει για τον απαραίτητο ανεφοδιασμό. Με εναλλαγές δασικών δρόμων και μονοπατιών φθάνουμε στο 4,3χλμ. όπου αρχίζει το δυσκολότερο σημείο της διαδρομής μέχρι το 5ο χλμ. και το υψόμετρο να αγγίζει τα 1020μ. Με τις  κορυφές Μπαϊντάνης, Πετρίτης , Ξεροβούνι μπροστά και δεξιά μας, στο 6ο χλμ. συναντάμε το 5ο ιστορικό σημείο, το πρώτο πεδίο της μάχης τον Καϋμένο Σταυρό.
Ακολουθώντας τις οδούς 10ης Ιουνίου 1944, Αγίου Γεωργίου, αριστερά την 10ης Σεπτεμβρίου, δεξιά την Παυσανία, δεξιά την Επαμεινώντα , στο 6,8χλμ. φθάνουμε στο βράχο του Κουτρούλη 6ο ιστορικό σημείο, ένα από τα ομορφότερα σημεία της διαδρομής.
Μετά την απαραίτητη τροφοδοσία στο 2ο σταθμό ,επιστρέφουμε 50μ στην οδό Επαμεινώντα  για να ανεβούμε τα 100 σκαλιά στην οδό Ανδρέα Συγγρού , στο 7,5χλμ. συναντάμε το 2ο πεδίο μάχης (7ο  ιστορικό σημείο),  με την ονομασία Λεγκερίσο.
Συνεχίζοντας σε ασφάλτινο δρόμο στο 7,7χλμ, φθάνουμε στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής με υψόμετρο τα 1.100μ και στο 7,9χλμ. μπαίνουμε στο 3ο πεδίο μάχης (8ο  ιστορικό σημείο),  με την ονομασία Μουστάμπεη, όπου δεσπόζει το περίφημο κανόνι. Διασχίζοντας όλο το ιστορικό αυτό σημείο με την απότομη κατηφόρα, ακολουθώντας την οδό σταδίου καταλήγουμε στο σημείο τερματισμού ,μέσα στον περίβολο του Αγίου Γεωργίου.
Η θετική υψομετρική της διαδρομής αγγίζει τα 460 μέτρα και η σήμανση θα είναι με βελάκια κόκκινου χρώματος και ταινία έργου σε ευδιάκριτα σημεία.
Τα 5 χλμ. της διαδρομής είναι σε άσφαλτο, σε πλακόστρωτα δρομάκια απαράμιλλης ομορφιάς ,σε τσιμεντόδρομο και τα 3,1χλμ.σε χωμάτινους δασικούς δρόμους και μονοπάτια.

Σημείωση: Η χρονομέτρηση είναι χειρός και θα γίνει από έμπειρους κριτές στίβου. *Απαιτούνται παπούτσια ορεινού τρεξίματος

3. ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΡΑΧΩΒΑ  8χλμ  (Σημεία ενδιαφέροντος σχετικά με την Μάχη) 
 Ώρα εκκίνησης 10:00
Πληροφορίες  διαδρομής: Ταυτόχρονα με τον αγώνα του City and Mountain Trail θα διεξαχθεί περιπατητική διαδρομή,  η οποία θα ξεκινήσει  μετά την εκκίνηση του κανονικού αγώνα. Οι συμμετέχοντες στη πεζοπορία δεν κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή, δεν θα αριθμούνται και δεν θα χρονομετρούνται.
Παρακαλούνται να φέρουν και να χρησιμοποιούν τις δικές τους προμήθειες   (νερό, τροφή) και θα μπορούν να κάνουν χρήση των σταθμών τροφοδοσίας μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης .
Οι συμμετέχοντες προτείνεται να φέρουν τον κατάλληλο εξοπλισμό ( παπούτσια πεζοπορίας, ευδιάκριτα ρούχα κλπ.),να ακολουθούν τις σημάνσεις της διαδρομής και δεν πρέπει να εμποδίζουν τους αθλητές κατά τη διέλευση τους μέσα στα μονοπάτια του αγώνα.

4. ΔΙΑΔΡΟΜΗ  1000 ΜΕΤΡΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ (ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)  
Ώρα εκκίνησης 09:35
Περιγραφή διαδρομής: Η διαδρομή έχει εκκίνηση και τερματισμό τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, και θα είναι μέσα στα γραφικά καλντερίμια της Αράχωβας.

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
5.1. Στον αγώνα των 15χλμ δικαίωμα συμμετοχής έχουν: όσοι έχουν συμπληρώσει το δέκατο έβδομο (17ο) έτος της ηλικίας τους και μεγαλύτεροι, δηλαδή γεννηθέντες το 2007 και προηγούμενα, εγγεγραμμένοι σε σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ ή ανεξάρτητοι.
5.2. Στον αγώνα των 8,1χλμ.δικαίωμα συμμετοχής έχουν: όσοι έχουν συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο (15ο) έτος της ηλικίας τους και μεγαλύτεροι, δηλαδή γεννηθέντες το 2009 και προηγούμενα, εγγεγραμμένοι σε σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ ή ανεξάρτητοι. Στον αγώνα αυτό μπορούν να συμμετάσχουν και μέλη ορειβατικών συλλόγων καθώς δεν θα υπάρχουν χρονικά όρια αποκλεισμού.
5.3. Στον  αγώνα των 1.000 μ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι γεννημένοι από το 2014 και μεγαλύτεροι  μαθητές-τριες Δημοτικών, με προσκόμιση κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα ή συλλόγου του οποίου είναι μέλη.

6. ΠΑΡΟΧΕΣ

6.1. Αγώνας 16,5χλμ
Τεχνικό μπλουζάκι
Αριθμός  συμμετοχής. 
Μετάλλιο (μόνο για όσους τερματίσουν) 
Την απαραίτητη τροφοδοσία κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα .

6.2 Αγώνας 8χλμ.
Τεχνικό μπλουζάκι
Αριθμός  συμμετοχής. 
Μετάλλιο (μόνο για όσους τερματίσουν) 
Την απαραίτητη τροφοδοσία κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.
6.3  Αγώνας 1000μ.  για μαθητές Δημοτικών
Τεχνικό μπλουζάκι
Αριθμός συμμετοχής
Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής

7. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ–ΕΠΑΘΛΑ

Ώρα έναρξης απονομών : 12:45
Νικητές σ’ όλους τους αγώνες ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές-τριες (ξεχωριστά άνδρες –γυναίκες στα 16χλμ και στα 8χλμ. 

Αναλυτικά:
Θα απονεμηθούν αναμνηστικά,  στους 3 (τρείς) πρώτους, των παρακάτω κατηγοριών. 

15χλμ
1ος 2ος 3ος -1η 2η 3η γενικής κατάταξης.
8,1χλμ
1ος 2ος 3ος -1η 2η 3η γενικής κατάταξης.
1000μ.
1ος 2ος 3ος -1η 2η 3η γενικής κατάταξης (Μετάλλιο μεγάλου αγώνα)

8. ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι ατομικές συμμετοχές μπορούν να γίνουν με online εγγραφή ΕΔΩ

9. ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Και οι τρεις αγώνες είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση
Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών ορίζεται η Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 22:00. 
Μετά το πέρας της προαναφερόμενης ημερομηνίας και ώρας, δεν θα γίνονται εγγραφές.

10. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ- ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η  οργανωτική επιτροπή, αν αλλάξουν οι συνθήκες με τον covid -19, μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης θα προσαρμόσει όλα τα δεδομένα στο ισχύον πρωτόκολλο την ημέρα τέλεσης του αγώνα που  θα εγγυάται σε μέγιστο βαθμό την ασφάλεια και την υγιεινή όλων των συμμετεχόντων.

-Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά ,με ημερομηνία έναρξης την Δευτέρα 30/09/2024 και  λήξης την Τρίτη 19/11/2024  ώρα 22.00. Για την αποφυγή συνωστισμού καμία εγγραφή δεν θα γίνει την ημέρα του αγώνα.
-Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. 
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου και οι αθλητές κάτω των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους.
H διοργανώτρια αρχή δεν ευθύνεται σε περίπτωση τραυματισμού των αθλητών όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση. Για τον καλύτερο έλεγχο και την παροχή άμεσης βοήθειας, θα υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα ομάδα  διάσωσης.  
Όλοι  οι  αγώνες καλύπτονται πλήρως, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με  την παρουσία ασθενοφόρου.

11. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Στα 15χλμ, θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας στο 5ο και στο 9ο χλμ.
Στα 8,1χλμ.θα υπάρχουν δύο σταθμοί στο 2,5χλμ.και στο 6,8χλμ.
Στην αφετηρία – τερματισμό θα υπάρχουν νερά ,φρούτα για όλους τους αθλητές.

12. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη ή συντόμευση της διαδρομής, πρωτίστως για την ασφάλεια των αθλητών, μιας και η κίνηση σε μη ελεγχόμενη από τη διοργάνωση διαδρομή μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους.
Εκτός την εκκίνηση και τον τερματισμό θα υπάρχουν αρκετά  σημεία ελέγχου για να εξασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. 
Ισχύουν οι κανονισμοί της ομοσπονδίας συλλόγων μαζικού αθλητισμού  για τους αγώνες δρόμου.  Τα στελέχη της οργανωτικής επιτροπής μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων.
Υπεύθυνοι  για  τη συλλογή των δηλώσεων συμμετοχής και των υπεύθυνων δηλώσεων υγείας των συμμετεχόντων είναι η γραμματεία των αγώνων που θα βρίσκεται στην αφετηρία.
Η αποστολή  της  ηλεκτρονικής υπογεγραμμένης φόρμας συμμετοχής, θεωρείται και ως υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής και ως εκ τούτου δεν θα απαιτείται νέα υπεύθυνη δήλωση πριν την έναρξη των αγώνων.
Οι  τρεις  πρώτοι όλων των κατηγοριών, μετά τον τερματισμό τους, οφείλουν να παραμείνουν κοντά στη γραμματεία, για την παραλαβή των επάθλων που θα γίνουν στις 12:45.
Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τους κανόνες τον χρόνο και τόπο εκκίνησης χωρίς προειδοποίηση αν αυτό κριθεί αναγκαίο για λόγους ασφαλείας.
Ότι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη θα ρυθμίζεται από την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την διαδρομή μπορείτε να επικοινωνείτε στο κινητό 6974817618 κ. Δημήτρη Παναγοδήμο  και για πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές στο κινητό  6978400753 κ. Κατερίνα Κομνά .

Η  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2024 by Vagelis Moutoupas on Scribd



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages