Θ. Ζεμπίλης: Πίστωση 1.662.000 € για αποζημιώσεις των Ευβοιωτών αλιέων, που επλήγησαν από Daniel. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θ. Ζεμπίλης: Πίστωση 1.662.000 € για αποζημιώσεις των Ευβοιωτών αλιέων, που επλήγησαν από Daniel.

Θ. Ζεμπίλης: Πίστωση 1.662.000 € για αποζημιώσεις των Ευβοιωτών αλιέων, που επλήγησαν από Daniel. Συνάντηση με Χρ. Κέλλα και επικοινωνία με Θάνο Πετραλιά

Ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης συναντήθηκε σήμερα με τον αρμόδιο υφυπουργό Χρήστο Κέλλα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
Σκοπός της συνάντησης ήταν η επίσπευση της διαδικασίας αποζημίωσης των πληγέντων από τις περσινές πλημμύρες αλιέων των Δήμων Ιστιαίας Αιδηψού και Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας. 
Στο πλαίσιο αυτό το ΥΠΑΑΤ ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών ενίσχυση πιστώσεων του τακτικού του προϋπολογισμού κατά το ποσό του 1.662.000 ευρώ, για  την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) σε πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν σε προηγούμενη απόφαση) προς αντιστάθμιση της μειωμένης αλιευτικής παραγωγής και των ζημιών που υπέστησαν τα σκάφη και ο αλιευτικός εξοπλισμός, κατόπιν των θεομηνιών Daniel και Elias.
Για το σκοπό αυτό ο υφυπουργός κ. Κέλλας και ο Βουλευτής Εύβοιας επικοινώνησαν με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ. Θάνο Πετραλιά, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι άμεσα θα εγκριθεί η πίστωση για το ανωτέρω ποσό. Επίσης, οι κκ Κέλλας και Ζεμπίλης συζήτησαν θέματα ενίσχυσης των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων. 
Μετά τη συνάντηση ο κ. Ζεμπίλης δήλωσε: "Επισπεύδεται η διαδικασία, ώστε μέχρι τα τέλη του χρόνου να έχουν αποζημιωθεί οι πληγέντες αλιείς".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages