Συγκέντρωση διαμαρτυρίαςn κατά του υποβιβασμού των σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συγκέντρωση διαμαρτυρίαςn κατά του υποβιβασμού των σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης

Στο πλευρό των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Χαλκιδας και των Δημοτικών Σχολείων Ανθηδόνας και Πάλιουρα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας και εκπρόσωπος των Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξίου Ιωάννης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά του υποβιβασμού των σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης, πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Ν. Εύβοιας, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού σχολείου Χαλκίδας και των Δημοτικών σχολείων Ανθηδόνας και Πάλιουρα, μαζί με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Χαλκιδέων και δίπλα τους βρέθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας και εκπρόσωπος των Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξίου Ιωάννης , δηλώνοντας την στήριξή του στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. 

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι τα σχολεία αυτά πρέπει να λειτουργήσουν όπως και τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς κανέναν υποβιβασμό. Συμπλήρωσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 101 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι «4. 
Γιάννης Αλεξίου
Ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους» Αν θέλει η κυβέρνηση να δώσει μήνυμα ανασυγκρότησης της Εύβοιας πρέπει να το κάνει ΑΜΕΣΑ αρχίζοντας από τα σχολεία, καμία κατάργηση ολιγομελούς, κανένας υποβιβασμός σχολικής μονάδας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που νοσεί από την υπογεννητικότητα. 
Αντί για κίνητρα για ανάσχεση του δημογραφικού προβλήματος οι συγχωνεύσεις λειτουργούν ως αντικίνητρα! Επισήμανε στους γονείς ότι το θέμα θα συνεχιστεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα καταθέσει επερώτηση για το θέμα αυτό, αφού η προσωρινή λύση ΔΕΝ είναι το ζητούμενο, θα πρέπει για ορεινές και ημιορεινές περιοχές να μην εφαρμόζεται ο κόφτης των τμημάτων διότι θα οδηγηθούμε σε ερήμωση των περιοχών από μετακινήσεις οικογενειών αναζητώντας καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες στην εκπαίδευση για τα παιδιά τους.

Γιάννης Αλεξίου - Τακτικό αιρετό μέλος του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages