Υποβάθμιση Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Υποβάθμιση Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΗΒΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

Η παράταξη Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καταγγέλλει για ακόμα μία φορά την πλήρης απαξίωση της Κυβέρνησης στα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας, καθώς των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας και όλης της επικράτειας. 
Στην πρόσφατη Κ.Υ.Α. που υπέγραψαν οι Υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης που αφορά την προσέλκυση και παραμονή ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. σε προβληματικές και άγονες περιοχές δεν περιλαμβάνονται τα Γενικά Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θηβών, αλλά και το Κέντρο Υγείας Οινοφύτων παρότι βρίσκεται εντός της μεγαλύτερης βιομηχανικής περιοχής της Ελλάδας. 
Τα δύο Γ. Νοσοκομεία και το Κ.Υ. Οινοφύτων αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης. Εξαίροντας τα Γ. Νοσοκομεία της Λιβαδειάς και της Θήβας, αλλά και το Κ.Υ. Οινοφύτων από τις παροχές των γιατρών και τα οικονομικά κίνητρα που θα δοθούν σε άλλες περιοχές, δημιουργούνται αντικίνητρα για την προσέλευση, αλλά και για παραμονή του ιατρικού προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όριά τους συνεχίζοντας να παλεύουν μόνοι, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να είναι δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας των δύο Γ. Νοσοκομείων και του Κ. Υγείας που εκτός από την έλλειψη προσωπικού έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλα προβλήματα όπως οι ελλείψεις σε εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό.
Δυστυχώς η απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Υγείας δείχνει πως δεν ήμασταν υπερβολικοί όταν φωνάζαμε πως μετά τον «Δικαστικό Χάρτη» που εφάρμοσε η Κυβέρνηση και οδήγησε στην πλήρης απαξίωση των δικαστικών δομών της Βοιωτίας, ακολουθεί η εφαρμογή του «Υγειονομικού Χάρτη» που θα αποτελειώσει και τις παροχές Υγείας του νομού! 

Καλούμε τους πολίτες της Βοιωτίας, αλλά και όλης της Στερεάς Ελλάδας σε αγωνιστική εγρήγορση. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεση ανάκληση της απόφασης!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καλυφθούν άμεσα τα κενά των νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας σε προσωπικό, εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ποιοτική, αλλά και ισότιμη πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό της Υγείας για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages