Ερώτηση κ. Καζάνη για τηνΑποκατάσταση Σεισμόπληκτων Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας & Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Μαντουδίου με Λήμνο και Νησιά Βορείου Αιγαίου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ερώτηση κ. Καζάνη για τηνΑποκατάσταση Σεισμόπληκτων Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας & Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Μαντουδίου με Λήμνο και Νησιά Βορείου Αιγαίου

Η κα Καζάνη κατέθεσε σήμερα δύο σημαντικές ερωτήσεις προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειο Κικίλια και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη, σχετικά με δύο κρίσιμα θέματα που αφορούν την περιοχή της Εύβοιας.

1. Αποκατάσταση Σεισμόπληκτων Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας: Ζητείται η άμεση επίσπευση της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής στους σεισμόπληκτους της περιοχής, οι οποίοι βρίσκονται σε αβεβαιότητα σχεδόν έναν χρόνο μετά τον σεισμό της 3ης Νοεμβρίου 2023. Η καθυστέρηση έχει οδηγήσει τους πολίτες σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης, καθιστώντας επιτακτική την άμεση λήψη μέτρων.

2. Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Μαντουδίου με Λήμνο και Νησιά Βορείου Αιγαίου: Προτείνεται η δημιουργία επιδοτούμενης άγονης γραμμής που θα συνδέει το λιμάνι του Μαντουδίου με τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη και τον Άγιο Ευστράτιο. Μια τέτοια γραμμή θα προσφέρει σημαντικά οφέλη, μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος μετακίνησης και ενισχύοντας την οικονομική δραστηριότητα της Εύβοιας και των νησιών του Βορείου Αιγαίου. 

Η κα Καζάνη τόνισε την ανάγκη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών και να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages