Εορταστικό Οκταήμερο στην Ενορία Αγίου Γεωργίου Βατώντα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εορταστικό Οκταήμερο στην Ενορία Αγίου Γεωργίου Βατώντα

Εορταστικό Οκταήμερο στην Ενορία Αγίου Γεωργίου Βατώντα 

Λατρευτικές εκδηλώσεις διοργανώνει η Ενορία Αγίου Γεωργίου Βατώντα επ’ ευκαιρία της αναμνήσεως του εγκαινιασμού του Ενοριακού Ι. Ναού από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο στις 8 Οκτωβρίου 2006.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, με την υποδοχή του ιερού και περιπύστου εικονίσματος της Παναγίας «Πορταΐτισσας», το οποίο φυλάσσεται στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσης Σκοπέλου και το λατρευτικό οκταήμερο θα εξεληχθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Ώρα 18:15  Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος και Απόδοση τιμών.

Ώρα 18:30  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ώρα 07:30 Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 18:30 Ιερά παράκλησις προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και εν συνεχεία ομιλία από τον πανοσολογιώτατο αρχιμανδρίτη Αλέξιο Παπασταμούλο-εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσης Σκοπέλου, με θέμα «οι νέοι Άγιοι της εποχής μας».

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Ώρα 18:30 Ιερά παράκλησις προς τιμήν του αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου από τον αιδεσιμώτατο πρεσβύτερο Δημήτριο Παλληκαρίου-εφημέριο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μύτικα.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Ώρα 18:30 Το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου προεξάρχοντος του πανοσολογιωτάτου αρχιμανδρίτου Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη-Αρχιερατικού Επιτρόπου Χαλκίδος.

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Ώρα 07:30 Όρθρος, Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο εις μνήμην των ιερέων Θεοδώρου Μπερεδήμα, Δημητρίου Χάλιου, των κτητόρων του ναού και πάντων των κεκοιμημένων μελών της ενοριακής κοινότητας Βατώντα. 

Ώρα 18:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία ομιλία από τον πανοσολογιώτατο αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Μπαλωμένο -ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών με θέμα «ο Όσιος Ιάκωβος ο Τσαλίκης  όπως τον έζησα».

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ώρα 07:00 Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «Πορταΐτισσας» πέριξ του Ιερού Ναού.

Ώρα 18:30 Ιερά παράκλησις προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου του «ακενώτου ποτηρίου» και εν συνεχεία ομιλία από τον πανοσολογιώτατο αρχιμανδρίτη Τίτο Γερονικολό-εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέου Πύργου Ιστιαίας, με θέμα «Η Παναγία ως στοργική μητέρα».

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Ώρα 20:30 Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου για την επέτειο των εγκαινίων του Ιερού Ναού μας, ιερουργούντος του πανοσολογιωτάτου αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Καλύβα-Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ώρα 10:00 Ιερά Παράκλησις προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ώρα 11:00 Αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος.

Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 07:00  ΕΩΣ ΤΙΣ 13:00 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 16:30 ΕΩΣ ΤΙΣ 20:30.

 ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages