Χρηματοδότηση λειτουργίας μονάδας υποστήριξης Φοιτητών με αναπηρίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Χρηματοδότηση λειτουργίας μονάδας υποστήριξης Φοιτητών με αναπηρίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Υπέγραψε την Ένταξη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός

Χρηματοδότηση λειτουργίας μονάδας υποστήριξης Φοιτητών με αναπηρίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την ένταξη της πράξης: «Υποστήριξη παρεμβάσεων ισότιμης πρόσβασης ΑμεΑ και άλλες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας- Στερεά Ελλάδα» στο Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027».

Φυσικό αντικείμενο της πράξης είναι η χρηματοδότηση λειτουργίας της Μονάδας Ισότιμης Πρόσβασης Ατόμων με Αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έως και το ακαδημαϊκό έτος 2028-2029.

Η πράξη περιλαμβάνει δράσεις, όπως:

Στελέχωση της Μονάδας Ισότιμης Πρόσβασης με προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.

Καταγραφή εμποδίων προσβασιμότητας και υποστήριξη Φοιτητών με Αναπηρίες (με υπηρεσίες διερμηνείας, μεταγραφής ομιλίας σε κείμενο, γραμματειακής υποστήριξης, υποστήριξη μετακίνησης φοιτητών - χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων).

Υπηρεσίες ηλεκτρονικής προσβασιμότητας.

Κατάρτιση και υποστήριξη προσωπικού, όπως επίσης και εθελοντών φοιτητών για την υποστήριξη ΦμεΑ στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Επεξεργασία και παραγωγή προσβάσιμων συγγραμμάτων.
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της στήριξης της Ένωσης ανέρχεται σε 793.269,08 ευρώ.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Δουλεύουμε πολυεπίπεδα για την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων και παρεμβαίνουμε στην φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έχει Σχολές και στην Στερεά Ελλάδα, για να υποστηρίξουμε φοιτητές με αναπηρίες και άλλες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ξεκάθαρος στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας των σπουδών τους και η ισότιμη και χωρίς αποκλεισμούς εκπαίδευση για όλους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages