Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος πληροφορεί τους πιστούς σχετικά με δράση ασυμβίβαστης με την ορθόδοξη πίστη θρησκευτικής ομάδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος πληροφορεί τους πιστούς σχετικά με δράση ασυμβίβαστης με την ορθόδοξη πίστη θρησκευτικής ομάδας

Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος πληροφορεί τους πιστούς σχετικά με δράση ασυμβίβαστης με την ορθόδοξη  πίστη θρησκευτικής ομάδας 

Ομάδα «Νέας Εποχής», ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Πίστη, στην Βόρεια Εύβοια διοργανώνει 3ήμερο retreat χαράς και ενδυνάμωσης.

Η λέξη retreat = υποχώρηση, όπως την ερμηνεύουν οι ομάδες της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ», έχει λάβει θρησκευτική διάσταση, κατασκευάζοντας ένα δίκτυο που προσαρμόζεται σε διαφορετικές θρησκευτικότητες, βουδιστικών, χριστιανικών και σούφι παραδόσεων και θεωριών. Γι αυτόν τον λόγο και για την ανάλογη περίσταση, έχουν δημιουργηθεί «πνευματικά καταφύγια» ευεξίας, ενσυνειδητότητας, περιπέτειας, αποτοξίνωσης, γιόγκα κ.α. ως κατάλληλοι πνευματικοί χώροι καθαρισμού, «ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ».

Σκοπός τους είναι, να γίνει ο άνθρωπος «θεός», αναιρώντας τον προσωπικό Θεό Χριστό, τον οποίο υποβιβάζουν σε ιστορικό πρόσωπο, έναν σπουδαίο διδάσκαλο, όπως υπήρξαν ο Βούδας και ο Μωάμεθ. Όσον αφορά την Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση, θεωρούν τα Μοναστήρια και τους χώρους ασκήσεως των μοναχών, παρόμοιους με τα πολυτελή ξενοδοχεία στα οποία απολαμβάνουν πλούσια γεύματα και αχαλίνωτες ηδονές, σπαταλώντας πολλά χρήματα.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΜΑΝΔΥΑ: Για να υποστηρίξουν ιστορικά τις τεχνικές τους, λένε ότι τα πνευματικά καταφύγια καθιερώθηκαν από τον Άγιο Ιγνάτιο της Λογιόλα (1556 μ.Χ.), ο οποίος ανακηρύχθηκε προστάτης «πνευματικών καταφυγίων» από τον πάπα Πίο ΙΔ΄ το 1922. Πολλοί Προτεστάντες συμμετέχουν σε πνευματικά καταφύγια εμβάθυνσης. Τις «διαλογιστικές υποχωρήσεις» yoga retreat, όπως λένε, τις συναντάμε και στον Σουφισμό, το μυστικό μονοπάτι του Ισλάμ (δάσκαλος Σούφι, Ibn Arabi 14ος αι.).

Υπόσχονται, Σύμφωνα με το πρόγραμμα τους, «μεταμορφωτικό ταξίδι που προσφέρει η πρακτική του Zhineng Qigong». Ανταλλαγή ενέργειας με τη μαγευτική φύση και το ιδιαίτερο πεδίο της, τις τεχνικές zhineng qigong.
 
Αγαπητοί αδελφοί, η τοπική Εκκλησία παρακαλεί, για την αποφυγή συμμετοχής σε συγκεντρώσεις, οι οποίες σπέρνουν ζιζάνια και θεωρίες που διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Ας μείνουμε σταθεροί στην πίστη μας, μακριά από παραχαράξεις και ψεύδη, ξεδιψώντας από τις καθαρές πηγές του Ευαγγελίου, δια των Ιερών Μυστηρίων και ενωμένοι με την Αλήθεια, τον Ιησού Χριστό.

 ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages