Καινοτόμο Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Καινοτόμο Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Καινοτόμο Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Χρησιμοποιήστε την «ΠΥΞΙΔΑ» για να χαράξετε την επαγγελματική διαδρομή που σας αξίζει!»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά το καινοτόμο πρόγραμμα «ΠΥΞΙΔΑ», προκειμένου να βοηθήσει τις μαθήτριες και τους μαθητές να ανακαλύψουν τις δεξιότητές τους και τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα. 
Η «ΠΥΞΙΔΑ» απευθύνεται κυρίως σε μαθητές Ά τάξης Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων και είναι στο πλευρό τους από το 2021. Προσαρμόζεται και εξελίσσεται κάθε χρόνο, ώστε να είναι ένα πραγματικό χρήσιμο εργαλείο επαγγελματικού προσανατολισμού!

Ειδοποιός διαφορά του φετινού προγράμματος είναι η πραγματοποίηση σε αρχικό στάδιο των εξειδικευμένων τεστ, ώστε να καταγραφούν δεξιότητες και επαγγελματικά ενδιαφέροντα, για να πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού ανά πόλη και ανά επαγγελματική κατηγορία.

Η δράση πραγματοποιείται και φέτος με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. Βασικές παράμετροι, στις οποίες στηρίζεται και η επιτυχία του προγράμματος, είναι η συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες και η δωρεάν παροχή πιστοποιημένων τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού.

Συγκεκριμένα, παρέχεται δωρεάν το πιστοποιημένο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού της εταιρείας «Evalion», το όποιο οι μαθητές θα πρέπει να το συμπληρώσουν μέσω διαδικτύου και εντός 7 ημερών από την ημέρα που θα το λάβουν στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση.

Ακολούθως, και με βάση τις απαντήσεις τους στο τεστ, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διά ζώσης ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού, με την υποστήριξη της «Career Associates» και διακεκριμένων επαγγελματιών, που θα μιλήσουν για τις σύγχρονες τάσεις στην αγορά εργασίας.

Οι δια ζώσης ημερίδες θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στην Λαμία, τη Χαλκίδα, την Λιβαδειά, την Θήβα, την Άμφισσα και το Καρπενήσι. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν την επόμενη χρονική περίοδο, μαζί με τους ομιλητές και τις επαγγελματικές ενότητες.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής -μέχρι και την Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024- στον σύνδεσμο: https://pste.gov.gr/pyxida-2024/

«Η «ΠΥΞΙΔΑ» μας για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών επιστρέφει!», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Διοργανώνουμε για 4η συνεχή χρονιά το καινοτόμο πρόγραμμα «ΠΥΞΙΔΑ» που θα βοηθήσει τις μαθήτριες και τους μαθητές να ανακαλύψουν τις δεξιότητές τους και τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα.
»Ξεκινούμε φέτος με το δωρεάν πιστοποιημένο online τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, για να καταγράψουμε τις ανάγκες των παιδιών μας και να διαμορφώσουμε αναλόγως τις δια ζώσης ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού, με την υποστήριξη διακεκριμένων επαγγελματιών και βεβαίως της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

»Επιδιώκουμε να σταθούμε και πάλι στο πλευρό των παιδιών μας και να φανούμε χρήσιμοι. Το μήνυμα και η παρότρυνσή μας προς τους μαθητές είναι ένα: Χρησιμοποιήστε την «ΠΥΞΙΔΑ» για να χαράξετε την επαγγελματική διαδρομή που σας αξίζει!»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Αναστάσιος Βελισσαρίου τόνισε: «Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όλες οι δράσεις μας είναι προσανατολισμένες στο να υποστηρίξουν τον έφηβο να κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του έχοντας εφόδια, ερεθίσματα, εναλλακτικές!

»Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά και φέτος το πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού «ΠΥΞΙΔΑ», το οποίο παρέχεται δωρεάν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μέσα από σωστές κατευθύνσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, υποστήριξη της διαρκούς κατάρτισης και της διά βίου μάθησης, προσπαθούμε να δώσουμε ζωτικό χώρο στη νέα γενιά για να δημιουργήσει και να καινοτομήσει, ανοίγοντας νέους ορίζοντες!»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages