Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Σακελάριος Νικόλαος Ανδρεάδης - Εφημέριος της Ενορίας Γουβών Β. Ευβοίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Σακελάριος Νικόλαος Ανδρεάδης - Εφημέριος της Ενορίας Γουβών Β. Ευβοίας

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Σακελάριος Νικόλαος Ανδρεάδης - Εφημέριος της Ενορίας Γουβών Β. Ευβοίας

Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, συνεχομένη από την κατ’ άνθρωπον θλίψη, αλλά και με βεβαία την πίστη στην Ανάσταση, ανακοινώνει την εκδημία του μακαριστού ήδη Ιερέως της Σακελλαρίου Νικολάου Ανδρεάδη, εφημερίου της Ενορίας Γουβών της Βορείου Ευβοίας, κοιμηθέντος το απόγευμα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου 2024.

 Ο αοίδιμος π. Νικόλαος Ανδρεάδης γεννήθηκε το 1951 στον Ποντιακό προσφυγικό συνοικισμό Βαρβάρα Αιδηψού στους κόλπους της φιλοχρίστου οικογενείας του Ευαγγέλου και της Κωνσταντινιάς Ανδρεάδη.

Αφού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του, φοίτησε στη Σχολή Ιερατικής Μορφώσεως Χαλκίδος. Νυμφεύθηκε την εκλεκτή του πρεσβυτέρα Αργυρούλα, με την οποία απέκτησαν δύο τέκνα.

Χειροτονήθηκε Διάκονος στης 20 Μαρτίου 1977 και Πρεσβύτερος στις 27 Μαρτίου του ιδίου έτους υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου Α΄ (Βέργη) και διορίσθηκε τακτικός εφημέριος της Ενορίας Ελληνικών.

Από το 1979 μετετέθη και διηκόνησε στην Ενορία Γουβών μέχρι και την ημέρα της κοιμήσεώς του.

Ο μακαριστός π. Νικόλαος υπήρξε φιλότιμος λειτουργός και εργάτης της ιερωσύνης, με αγάπη προς πάντας και ενδιαφέρον για την προκοπή της Ενορίας του. Ιδιαιτέρως συνδεδεμένος, με υπακοή, με την Ιερά Μητρόπολη και συνεπής οικονόμος των ποιμαντικών του καθηκόντων.

Στις 27 Ιουλίου 2012, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας την ποιότητα και τον χρόνο της θεοφιλούς εργασίας του, απένειμε στον π. Νικόλαο το οφφίκιο του Σακελλαρίου.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Γουβών, θα ευρίσκεται το λείψανο του μακαριστού Ιερέως και θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία, ενώ στις 11π.μ. θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία της κηδείας του, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Είθε ο Άρχων της ζωής ημών, Κύριός μας Ιησούς Χριστός, να χαρίσει στον αείμνηστο λειτουργό Του και την παράσταση του ουρανίου θυσιαστηρίου, ενώ στην καλή οικογένειά του, στην σεμνή πρεσβυτέρα του και στα τέκνα του να παράσχει τον κουφισμό του πένθους τους.

 ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages