Αναφορά Συμεών Κεδίκογλου Σχετικά με τα Προβλήματα του Σχολείου Δύστου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αναφορά Συμεών Κεδίκογλου Σχετικά με τα Προβλήματα του Σχολείου Δύστου

Ο Βουλευτής Ευβοίας, Συμεών Κεδίκογλου, με Αναφορά που καταθέτει, φέρνει άμεσα στη Βουλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο Δύστου, και ζητά από τον Υπουργό να λάβει σοβαρά υπόψιν τα τεκμηριωμένα και δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δύστου.   

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Θέμα: «Επιστολή του “Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δύστου” για τη λειτουργικότητα του Δημοτικού Σχολείου Δύστου»

Ο Βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου καταθέτει ως Αναφορά, σύμφωνα με το άρθρο 125 ΚτΒ, για τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, την Επιστολή του «Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δύστου» σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το Δημοτικό Σχολείο Δύστου.
                                                                                                                   
Στην επιστολή του, ο Σύλλογος τονίζει ότι το σχολείο μέχρι πέρυσι λειτουργούσε ως τετραθέσιο, ενώ φέτος υποβαθμίστηκε σε τριθέσιο. Επειδή, όμως, ο νόμος ορίζει ότι στα ολιγοθέσια (μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια) Δημοτικά Σχολεία δεν προβλέπονται θέσεις ειδικοτήτων για εκπαιδευτικούς, τα παιδιά δεν θα διδαχθούν φέτος ξένες γλώσσες και πληροφορική, γεγονός που ουσιαστικά τα αποκλείει από την ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση σε σχέση με τα σχολεία στα αστικά κέντρα.   

Επιπλέον, οι γονείς και οι κηδεμόνες ανησυχούν για το πώς θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα παιδιά στη συνδιδασκαλία και τις ιδιαίτερες συνθήκες, καθώς και για  τις επιπτώσεις τους στη μαθησιακή πορεία τους. Ως εκ τούτου, ζητούν να χωριστούν τα τμήματα, ώστε μην υποβαθμιστεί το παιδαγωγικό αποτέλεσμα και να έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Δύστου ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages