Συνεδρίαση Επιτροπής Οικονομικών ΠΕΔ Στ.Ελλάδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνεδρίαση Επιτροπής Οικονομικών ΠΕΔ Στ.Ελλάδας

Συνεδρίασε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή Οικονομικών των ΟΤΑ, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, με κύριο θέμα την προετοιμασία των θέσεων για τα οικονομικά, την οικονομική αυτοτέλεια των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ και την οικονομική αποκέντρωση του κράτους. 

Οι θέσεις αυτές θα συζητηθούν στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου που άνοιξε και θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός κειμένου εισήγησης για το συνέδριο της ΚΕΔΕ, που έχει προγραμματιστεί για το προσεχή Νοέμβριο. 

• Στην συνεδρίαση της Επιτροπής μας, έκαναν γόνιμες παρεμβάσεις τόσο ο πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κος Νίκος Σουλιώτης, όσο και ο πρόεδρος της ομώνυμης Επιτροπής της ΚΕΔΕ κος Γιάννης Μουράτογλου. 
• Ευχαριστώ τα μέλη της Επιτροπής μας Αλέκο Στάικο - Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Θηβαίων - Αντιπρόεδρο Θ.Ε., Αθανάσιο Βαφειά - Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, Κωνσταντίνο Δημά - Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, Ελένη Κούτρα – Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Χαλκιδέων, Νικόλαο Λουπάκο αντιδήμαρχο οικονομικών Δήμου Δελφών και Νικόλαο - Παναγιώτη Παπαγεωργόπουλο αντιδήμαρχο οικονομικών Δήμου Χαλκιδέων, για την φυσική ή διαδικτυακή συμμετοχή τους και τις γόνιμες προτάσεις που κατέθεσαν. 

Τα οικονομικά και άλλα προβλήματα των ΟΤΑ πρώτου βαθμού είναι πολλά και οξυμένα και ο δρόμος για την σύγκλιση προς το ευρωπαϊκό αυτοδιοικητικό κεκτημένο είναι μακρύς και δύσβατος. Όμως θα τον διανύσουμε με πνεύμα ενότητας, με πείσμα, με διεκδικητικό φρόνημα και μικρά αλλά σταθερά βήματα κάθε φορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages