Συνελήφθησαν τέσσερα -4- μέλη συμμορίας για διάπραξη αποπειρών ληστείας και κλοπών στη Χαλκίδα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνελήφθησαν τέσσερα -4- μέλη συμμορίας για διάπραξη αποπειρών ληστείας και κλοπών στη Χαλκίδα

Συνελήφθησαν τέσσερα -4- μέλη συμμορίας, εκ των οποίων τα τρία ανήλικοι, που ενέχονται -κατά περίπτωση- στη διάπραξη αποπειρών ληστείας και κλοπών στη Χαλκίδα

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, εξιχνιάσθηκαν δύο -2- απόπειρες ληστείας σε βάρος του ίδιου ανήλικου, μία κλοπή σε βάρος άλλου ανήλικου και μία κλοπή από οικία

Συνελήφθησαν επίσης ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου και γονέας ενός εκ των ανήλικων της συμμορίας

 Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμη τρεις -3- συνεργοί των συλληφθέντων (ένας ανήλικος και δύο των οποίων τα στοιχεία διερευνώνται), καθώς και οι γονείς των υπολοίπων ανηλίκων της συμμορίας, για παραμέληση της εποπτείας τους 

Κατασχέθηκε χρηματικό ποσό

Η εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση συνολικά δύο -2- αποπειρών ληστείας και δύο κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Χαλκίδα.

Συνελήφθησαν, προχθές (28-09-2024) το πρωί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, τέσσερα -4- μέλη συμμορίας, εκ των οποίων τα τρία είναι ανήλικοι.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται ακόμη τρεις συνεργοί τους, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος και δύο τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, οι συλληφθέντες, από κοινού με τους συνεργούς τους, το χρονικό διάστημα από 20 έως και 29-09-2024, ενέχονται -κατά περίπτωση- στη διάπραξη:

Δύο -2- αποπειρών ληστείας σε βάρος του ίδιου ανήλικου. Συγκεκριμένα μεσημβρινές ώρες της 20-09-2024, δύο εκ των συλληφθέντων και οι τρεις συνεργοί τους, προσέγγισαν τον ανήλικο και με τη χρήση σωματικής βίας και λεκτικής απειλής, απαίτησαν από τον παθόντα να τους παραδώσει τα χρήματα που είχε στην κατοχή του, πλην όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, καθώς ο παθών τους είπε ότι δεν κατείχε χρήματα. Επιπλέον μεσημβρινές ώρες της 27-09-2024, ένας εκ των συλληφθέντων (ενήλικος) και οι τρεις συνεργοί τους, προσέγγισαν εκ νέου τον ίδιο ανήλικο και αφού τον απείλησαν λεκτικά, απαίτησαν να τους παραδώσει τα χρήματα που είχε στην κατοχή του, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους, αφού ο παθών τράπηκε σε φυγή και εισήλθε στην οικία του.
Κλοπής βραδινές ώρες της 26-09-2024, όπου οι τέσσερις συλληφθέντες, προσέγγισαν άλλον ανήλικο και αφαίρεσαν έναν χρυσό σταυρό με χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό του.
Κλοπής πρωινές ώρες της 23-09-2024, όπου ο ενήλικος συλληφθείς παραβίασε θύρα διαμερίσματος και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και μία σχολική τσάντα.

Επιπλέον, συνελήφθη ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, στερούμενος παράλληλα σχετικής άδειας λειτουργίας και βιβλίου τήρησης αγοραπωλησιών της επιχείρησής του, διότι, όπως προέκυψε από την έρευνα, δύο εκ των συλληφθέντων (ο ενήλικος και ένας από τους ανήλικους), την 27-09-2024, μετέβησαν στην επιχείρησή του και προέβησαν στην πώληση του προαναφερόμενου κλεμμένου χρυσού σταυρού με την αλυσίδα του, έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθη ένας εκ των γονέων των ανήλικων συλληφθέντων, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται και οι υπόλοιποι γονείς των μελών της συμμορίας.

Στην κατοχή του ενήλικου συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (102,70) ευρώ.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ τα τέσσερα μέλη της συμμορίας παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages