Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στο 23ο Φεστιβάλ Ελληνισμού της Ρουμανίας στην Λουτρόπολη της Αιδηψού - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στο 23ο Φεστιβάλ Ελληνισμού της Ρουμανίας στην Λουτρόπολη της Αιδηψού

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στο 23ο Φεστιβάλ Ελληνισμού της Ρουμανίας στην Λουτρόπολη της Αιδηψού

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, το βράδυ, Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στην Λουτρόπολη της Αιδηψού, όπου, προσκεκλημένος του Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ιωάννη Κοτζιά, παρέστη στο 23ο φεστιβάλ του ελληνισμού της Ρουμανίας, το οποίο φιλοξενείται από τον συγκεκριμένο Δήμο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Στην κατάμεστη πλατεία Θερμοποτάμου παρουσιάσθηκε το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, στο οποίο συμμετείχαν 450 μουσικοί και χορευτές.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι πρωτοπρεσβ. Ηλίας Ευθυμιόπουλος-εφημέριος της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιδηψού και Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδηψίων, Ιωάννης Θάνος-εφημέριος της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας και Αρχιερατικός Επίτροπος Ιστιαίας, Νικόλαος Σακαγιάννης-εφημέριος της Ενορίας Αγ. Αναργύρων πολιούχων Λ. Αιδηψού, Νικόλαος Αργυρίου-εφημέριος της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Λ. Αιδηψού και ο αρχιδιάκ. Σταύρος Καλαφάτης.

Την εκδήλωση του φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, άνοιξαν με χαιρετισμούς τους ο πρόεδρος των Ελλήνων της Ρουμανίας κ. Ντράγκος Γκαμπριέλ Ζισόπολ, ο Δήμαρχος Ιστιαίας κ. Ιωάννης Κοτζιάς, η εκπρόσωπος της Ρουμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Καταλίνα Οάντσα, η Υφυποουργός Πολιτισμού της Ρουμανίας κ. Ειρίνα Καζάλ, η Δήμαρχος του Νουσέτ Ρουμανίας κ. Luisa Barboiu και ο διευθυντής της Φιλαρμονικής «Paul Constantinescu» του Πλοϊέστι.
 
Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος συνεχάρη εγκάρδια τον Δήμαρχο κ. Ι. Κοτζιά και κάθε συντελεστή της επιτυχίας του φεστιβάλ, διότι και με αυτή την εκδήλωση δίδεται πνευματική ζωντάνια στην Βόρειο Εύβοια και καλλιεργούνται οι δεσμοί των δύο συγγενών και αδελφικών λαών, του Ρουμανικού και Ελληνικού.

Την επομένη Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπι.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν οι πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Μάρκου-πρωθιερεύς του Ι. Προσκυνήματος και Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως, Δημήτριος Σταμούλος-εφημέριος της Ενορίας Κηρίνθου, ο οικον. Ιωάννης Γκέκας-εφημέριος της Ενορίας Βλαχιάς και ο αρχιδιάκ. Σταύρος Καλαφάτης.

Μεταξύ των Εκκλησιασθέντων πιστών παρέστησαν και οι Δήμαρχοι Ιστιαίας-Αιδηψου κ. Ιωάννης Κοτζιάς και ο πρόεδρος των Ελλήνων της Ρουμανίας κ. Ντράγκος Γκαμπριέλ Ζισόπολ, οι οποίο το ευχαρίστησαν για την τιμητική παρουσία του το φεστιβάλ.

 ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages