Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Εύβοιας για την βία κατά των υγειονομικών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Εύβοιας για την βία κατά των υγειονομικών

Η βία κατά των υγειονομικών αποτελεί ένα σοβαρό και ανησυχητικό φαινόμενο που αναδύεται με αυξανόμενη ένταση τον τελευταίο καιρό σε πολλά νοσοκομεία της χώρας μας, μεταξύ άλλων και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. Χαλκίδας, όπου λίγες ημέρες πριν, ιατρός γρονθοκοπήθηκε άγρια από συνοδό ασθενούς με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να εφημερεύσει με ράμματα!

Οι υγειονομικοί γίνονται καθημερινά αποδέκτες της λαϊκής οργής, η οποία είναι αποτέλεσμα της διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Όταν οι πολίτες δεν βρίσκουν την περίθαλψη που χρειάζονται, όταν οι ουρές στα νοσοκομεία γίνονται ατελείωτες και η πρόσβαση σε φάρμακα και θεραπείες περιορίζεται, η οργή και η απογοήτευση διοχετεύονται σε εκείνους που είναι πιο άμεσα προσβάσιμοι: τους εργαζόμενους στην υγεία, που συχνά δεν μπορούν να παρέχουν την περίθαλψη που απαιτείται.

Οι υγειονομικοί, εργαζόμενοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής φροντίδας, γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα ενός συστήματος που τους εκμεταλλεύεται διπλά: αφενός, τους φορτώνει με το βάρος μιας εργασίας που γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη και αβέβαιη, και αφετέρου, τους εκθέτει στη βία και την απαξίωση.

Η βία αυτή είναι το αποτέλεσμα της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, που απορρέει από τις πολιτικές της λιτότητας και της ιδιωτικοποίησης που προωθεί με ταχείς ρυθμούς η νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή της ΝΔ, η οποία προτιμά να διαφυλάσσει τα κέρδη των λίγων παρά να διασφαλίσει την υγεία και την αξιοπρέπεια των πολλών. Είναι απαράδεκτο να ζητάμε από τους υγειονομικούς να φέρουν στους ώμους τους το βάρος αυτών των αποτυχημένων πολιτικών.

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης, ως ο κύριος υπεύθυνος για τις πολιτικές που εφαρμόζονται, φέρει την πλήρη ευθύνη για την ηθική αυτουργία αυτής της βίας. Όταν οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας τους, ο Υπουργός επιλέγει να τους υποτιμήσει, να τους απειλήσει ή να μεταθέσει τις ευθύνες αλλού, αποφεύγοντας να λάβει τις αποφάσεις που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν το σύστημα υγείας και να προστατεύσουν τους εργαζόμενους.

Στη χώρα που 6 χρόνια μετα τα μνημόνια , κεντρικό θέμα συζήτησης είναι η ποινικοποίηση της χρήσης του όρου μπάτσος, την στιγμή που οι υγειονομικοί στα όρια του όυη ουΐ ξεπερνούν καθημερινά τον εαυτό τους, σηκώνοντας το βάρος των συστημικών προβλημάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρίσκεται στο πλευρό τους άλλα και στο πλευρό των χειμαζόμενων πολιτών και αγωνίζεται για την οικοδόμηση μιας νέας πραγματικότητας, όπου η υγεία και η εργασία θα αντιμετωπίζονται ως δικαιώματα και όχι ως εμπορεύματα.

Η απάντηση στη βία κατά των υγειονομικών δεν μπορεί να περιοριστεί σε αστυνομικά μέτρα και αυστηρότερες ποινές. Η αληθινή λύση βρίσκεται στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών και στην οικοδόμηση ενός συστήματος υγείας που να βασίζεται στις αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης, και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο αγώνας για καλύτερες συνθήκες εργασίας, υψηλότερους μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης δεν είναι μόνο προς όφελος των υγειονομικών, αλλά και προς όφελος όλης της κοινωνίας.

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages