Αικατερίνη Καζάνη: Η εγκατάσταση ιδιωτικής ΜΕΑ στην Αυλίδα προκαλεί υποβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδας. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αικατερίνη Καζάνη: Η εγκατάσταση ιδιωτικής ΜΕΑ στην Αυλίδα προκαλεί υποβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδας.

Η Βουλευτής κα Καζάνη Αικατερίνη κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, σχετικά με την κατασκευή ιδιωτικής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α) στη θέση «Μεγάλο Βουνό» στη Δ.Ε. Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων σε ανενεργό λατομείο των Τσιμέντων Χαλκίδας, που προκαλεί υποβάθμιση του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδας.

Η περιοχή της Αυλίδας, με το Ιερό της  Αυλίδειας Αρτέμιδας και τα ελληνιστικά τείχη, αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο. 

Η κατασκευή της Μ.Ε.Α. θα προκαλέσει φθορές στα αρχαιολογικά μνημεία και θα θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα των αρχαιολογικών δομών και θα επιταχύνει τη φθορά των επιφανειών των μνημείων.

Η κατασκευή της Μ.Ε.Α. είναι αντίθετη με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αυλίδας και το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Στερεάς Ελλάδας, που προβλέπουν την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου. 

Η Βουλευτής ερωτά αν το υπουργείο είναι ενήμερο για την κατασκευή της ΜΕΑ και ζητά να λάβει μέτρα για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αυλίδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages