Ερώτηση που κατέθεσε η Αικατερίνη Καζάνη και αφορά την ένταξη της Εύβοιας σε Ειδικό Καθεστώς Προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ερώτηση που κατέθεσε η Αικατερίνη Καζάνη και αφορά την ένταξη της Εύβοιας σε Ειδικό Καθεστώς Προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Θέμα: «Την ένταξη της Εύβοιας σε Ειδικό Καθεστώς Προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος ζητά η Κατερίνα Καζάνη»
Με νέα παρέμβαση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά την ενίσχυση των μέτρων πολιτικής προστασίας και την ένταξη του νομού Ευβοίας σε Ειδικό Καθεστώς Προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. 
Η βουλευτής αναφέρθηκε στα ακραία φυσικά φαινόμενα που έπληξαν την Εύβοια τα τελευταία χρόνια, -στην κακοκαιρία Θάλεια, στις πυρκαγιές του 2021 και του 2023, στις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, αλλά και στις πρόσφατες πυρκαγιές στους δήμους Κύμης-Αλιβερίου, Διρφύων-Μεσσαπίων και  Χαλκιδέων-, καθώς και στις καταστροφές που αυτές επέφεραν σε φυσικό περιβάλλον, σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, σε καλλιέργειες, σε ακίνητες περιουσίες, σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, σε υποδομές, ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές. 
Η κα Καζάνη δεν παρέλειψε να αναφέρει την μεγάλη καθυστέρηση στα έργα ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας, ειδικά όσον αφορά τις αντιπλημμυρικές υποδομές, καθώς και τις καθυστερήσεις στα έργα αναδάσωσης και το συνεχώς μειούμενο αριθμό στρεμμάτων προς αναδάσωση. 
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ακόμα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα, με ειδική αναφορά στις ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού. 
Η κα Καζάνη τόνισε όμως ότι το φυσικό περιβάλλον της Εύβοιας, κινδυνεύει, εκτός από την αδιαφορία του επιτελικού κράτους, και από τις ίδιες τις κυβερνητικές πολιτικές, αναφέροντας χαρακτηριστικά την υποβάθμιση της νότιας και κεντρικής Εύβοιας με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων, ακόμα και παράκτιων, παρά τις αμφιλεγόμενες μελέτες, και βέβαια την απόλυτη διαφωνία των κατοίκων των περιοχών. 
Καθώς το εξαιρετικής ποιότητας φυσικό περιβάλλον της Εύβοιας έχει καταστραφεί σε σημαντικό βαθμό, είναι στο χέρι της Πολιτείας να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά για να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον της Εύβοιας και να συμβάλλει στην αναγέννηση του.
Η βουλευτής ζητά την  άμεση κινητοποίηση των κρατικών φορέων και την ένταξη του συνόλου της Εύβοιας σε Ειδικό Καθεστώς Προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages